Vyriausybės komitetas aptars verslo kontrolę, ekonomikos skatinimą

Premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamas Vyriausybės komitetas pirmadienį aptars savaitgalį vykdytos prekybos ir paslaugų teikimo kontrolės rezultatus.

Vyriausybė praeitą savaitę sušvelnino karantino reikalavimus ir leido atnaujinti veiklą daliai parduotuvių ir paslaugų teikimo įmonių, tačiau savaitgalį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai per patikrinimus nustatė dešimtis pažeidimų.

Specialistai teigia, kad prekybininkai ir paslaugų teikėjai dažnai neteikia informacijos, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupių asmenims, nepažymėti privalomi atstumai tarp eilėje stovinčių pirkėjų, į patalpas patenkama ne per tiesioginį įėjimą iš lauko, nematuojama darbuotojų kūno temperatūra atvykus į darbą.

S. Skvernelio vadovaujamas komitetas taip pat numato aptarti situaciją dėl atliktų COVID19 ligos tyrimų Nemenčinėje ir ekonomikos skatinimo planą, BNS sakė premjero patarėjas Tomas Beržinskas.

COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komitetą Vyriausybė įsteigė kovo mėnesį. Jam priklauso 10 ministrų.

Komitetas turi teikti siūlymus Vyriausybei dėl ekstremaliosios situacijos valdymo, padėti priimti sprendimus operacijų vadovui sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, koordinuoti skirtingų įstaigų veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių