Žemės reforma baigta beveik pusėje šalies miestų ir miestelių

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį šių metų pusmetį šalyje vykdoma žemės reforma pasistūmėjo į priekį. Žemės reforma visiškai baigta 43-iuose iš 103 miestų ir miestelių. Liepos 1 d. duomenimis, nuosavybės teisės į žemę, miško paskirties žemę  ar vandens telkinius miestuose atkurtos 90,73 proc., o kaimo vietovėse  į 99,75 proc. ploto, nurodyto piliečių prašymuose.

„Nuosavybės teisių atkūrimo procesai vyksta visoje šalyje. Aktyviai stengiamės, kad žemės reforma judėtų į priekį ir būtų kuo greičiau užbaigta“, – sako NŽT direktorius Danielius Kuprys.

Daugiau nei 99 proc. atkurto ploto, nurodyto piliečių prašymuose, yra visose šalies kaimiškosiose vietovėse, išskyrus Vilniaus rajono (97,15 proc.) kaimiškąją vietovę. 99,99 proc. atkurta Kelmės ir 99,98 proc. – Kėdainių, Raseinių, Pasvalio ir Joniškio kaimo vietovėse.

Miestuose nuosavybės teisių atkūrimo procesas pagerėjo. 100 proc. atkurto ploto, nurodyto piliečių prašymuose, yra Daugų, Simno, Jonavos, Kaišiadorių, Ariogalos, Raseinių, Priekulės, Kėdainių, Klaipėdos, Neringos, Skuodo, Šilutės, Šakių, Gelgaudiškio, Kudirkos Naumiesčio, Kybartų, Vilkaviškio, Virbalio, Vabalninko, Akmenės, Naujosios Akmenės, Ventos, Joniškio, Žagarės, Kazlų Rūdos, Kelmės, Tytuvėnų, Užvenčio, Pakruojo, Šeduvos, Radviliškio, Jurbarko, Smalininkų, Pagėgių, Panemunės, Sedos, Plungės, Rietavo, Varnių, Troškūnų, Dūkšto, Visagino, Švenčionėlių miestuose ir miesteliuose. Daugiau kaip  99 proc. nuosavybės teisų atkūrimas įvykdytas dar 27  miestuose ir miesteliuose.

Mažiausiai atkurto ploto yra Baltosios Vokės (48,82 proc.), Vilniaus (54,55 proc.), Ežerėlio (58,49 proc.), Šalčininkų (75,86 proc.), Grigiškių (81,76 proc.), Palangos (83,45 proc.), Trakų (83,04 proc.) miestuose ir miesteliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių