Pereiti į pagrindinį turinį

Žemės ūkio atašė iš Vokietijos ministerija siūlo perkelti į Kiniją

2014-04-08 14:42
T. Urbelionio/BFL nuotr.

Žemės ūkio ministerija, jau beveik metus laukianti Kinijos rinkos atvėrimo lietuviškiems maisto produktams, siūlo sukurti žemės ūkio atašė pareigybę Kinijoje, o Vokietijoje sujungti komercijos ir žemės ūkio atašė pareigybes.

„Dar tik pradinė stadija šiuo metu, mes matome dideles galimybes ir manome, kad reikėtų ten žemės ūkio atašė pareigybės. Dabar Kinijoje yra komercijos atašė, ir kad ir kaip gerai dirbtų, jo vieno nepakanka“, - BNS sakė žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius.

Pasak jo, siūloma vietoj dabar esančių komercijos ir žemės ūkio atašė pareigybių Vokietijoje sukurti vieną pareigybę, taip sutaupant lėšų naujam etatui Kinijoje.

„Šiuo metu Vokietijoje yra laisvas komercijos atašė postas, tai mes mąstome, kad būtų galima sujungti jį su žemės ūkio, taip sakant, optimizuoti ir sukurti įsteigti naują atašė pareigybę Kinijoje“, - aiškino M.Kuklierius.

Pasak jo, kol kas gvildenama tik pati idėja ir nežinoma, kas galėtų Lietuvai atstovauti. Tikimasi naują pareigybę įsteigti iki rugsėjo, kai baigsis žemės ūkio atašė Vokietijoje Mindaugo Milinio kadencija.

M.Kuklierius teigė, kad gavus leidimus bei turint su žemės ūkiu dirbantį žmogų Kinijoje, pavyktų geriau diversifikuoti rinkas.

„Jeigu mes gauname leidimus, tai ten (Kinijoje - BNS) neribotos galimybės atsiveria. Tai, kas dabar vyksta Rusijoje, na, patys matome, tai mūsų verslui tai būtų labai geros galimybės eksportuoti prekes“, - aiškino viceministras.

Šiuo metu žemės ūkio atašė dirba Vokietijoje, Italijoje, Rusijoje, o žemės ūkio ir komercijos atašė - JAV.

2012 metais iš Lietuvos į Kinija žemės ūkio produkcijos eksportuota už 10,1 mln. eurų (apie 35 mln. litų), tačiau jos asortimentas nėra platus.

Šiuo metu Lietuva laukia leidimų į Kiniją eksportuoti pieną, mėsą ir paukštieną. Vien dėl pieno produktų eksporto į šią šalį galutinio leidimo laukiama jau beveik metus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų