Policija prašo jai kitais metais papildomai numatyti 100 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Policijos vadovybė prašo Vyriausybės kitų metų valstybės biudžeto projekte šiai statutinei tarnybai papildomai numatyti 100 mln. eurų, trečiadienį pranešė naujienų portalas „15min“.

Pasak policijos generalinio komisaro Renato Požėlos, didžioji dalis šių lėšų būtų skirtos pareigūnų atlyginimams didinti.

„Šiuo metu esame kreipęsi su savo finansiniais lūkesčiais, tai sudaro papildomai 100 mln. eurų. Ir liūto dalis, matome, yra darbo užmokesčio didinimas“, – portalui sakė R. Požėla.

Pasak jo, per pastaruosius ketverius metus pareigūnų algos augo 350 eurų, tačiau dėl infliacijos jie nepajuto realios finansinės padėties pagerėjimo.

Anot policijos vado, dėl per mažų algų tarnyba negeba konkuruoti dėl darbuotojų ne tik su privačiu, bet ir viešuoju sektoriumi.

„Reikalingas pakankamai ženklus augimas siekiant išlaikyti policiją gyvybingą“, – sakė R. Požėla.

Lietuvos policijos darbuotojų profesinė sąjunga (LPDPS) trečiadienį pranešė taip pat kreipusis į Vyriausybę reikalaudama nuo kitų metų pradžios ženkliai didinti policijos sistemos finansavimą.

Profsąjunga prognozuoja, kad to nepadarius, nepadidinus policininkų darbo užmokesčio, tarnybą jau artimiausiu metu gali palikti 40 proc. pareigūnų. Maždaug tiek  jų yra ištarnavę 20 ir daugiau metų, todėl jie bet kada gali palikti tarnybą ir išeiti į pensiją.

Profesinė sąjunga reikalauja peržiūrėti pareigūnų darbo apmokėjimo sistemos gaires ir užtikrinti, kad žemiausia pareiginė alga policijos pareigūnams būtų ne mažesnė nei 1,5 tūkst. eurų į rankas.

LPDPS teigė, kad jau šiais metais Lietuvoje drastiškai sumažėjo policijos pareigūnų: per aštuonis šių metų mėnesius tarnybą paliko 426 pareigūnai, o tai yra 1,6 karto daugiau nei per visą 2021–2023 metų laikotarpį.

„Manome, kad iki šių metų pabaigos policija gali netekti dar mažiausiai 150 pareigūnų. Jei pareigūnai trauksis iš tarnybos tokiais tempais, jau greitu metu policija, kaip įstaiga, nebepajėgs atlikti savo pagrindinio uždavinio – užtikrinti viešąjį saugumą Lietuvoje“, – sakė profsąjungos pirmininkė Ineta Kursevičienė.

Policijos generalinio komisaro duomenimis, šiuo metu policijos biudžetas siekia 334 mln. eurų.

Vyriausybė kitų metų valstybės biudžetą Seimui pateiks spalį, jis paprastai priimamas gruodį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha manau cia policajai naudojasi proga

cha manau cia policajai naudojasi proga portretas
[ mato kad visa tauta nevirskina konservatpedofilu ir ju chaluju vyriausybes ir seimo] todel nutare reketuot ,,,vyriausybe arba 100 milijonu policaju darmajiedams skiriat arba aplamai bordely visiska sukelsim lietuvoj , [ dabar neliecia tik narko dileriu , pedofilu iskrypeliu ,o jei neduos 100 milijonu .....aplamai negins nieko nuo nieko ] patys reketuos , ims kysius, prekiaus narkotikais, kontrobanda kurs vagiu ir aferistu gaujas --na lygiai taip kaip buvo pacioje pradzioje nepriklaomybes ,kada prokuratura su teisejais ir advokatais su lansbirkiniais KGB -istais kure banditines grupuotes , prichvatiizatoriu , reketotoju , vagiu , ir banditu , kurios egzistavo su ju palaiminimu po 20 , 25 metus ..

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
beje požėla kaip policijos generalinis komisaras , yra mėšlo krūva , tai įrodo vien kontrabandinės cigaretės . Tokių kaip požėla vieta tualetų valyme

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Matau tik vieną kad policijos gauja apvaginėja gyventojus , Lietuvą , išsukinėdami nuo atsakomybės pažeidėjus ir nusikaltėlius . Vien baudomis už kelių eismo taisyklių pažeidimus turėtumėte surinkti milijonus . Dėl to siūlau nurodyti kas neatlieka savo pareigų kad policijos darbuotojų atlyginimai būtu maži .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių