Pereiti į pagrindinį turinį

Ž.Jurkšus: IAE uždarymo donorai pritarė sutarties su „Nukem“ keitimui

2012-06-04 19:48
Ž.Jurkšus: IAE uždarymo donorai pritarė sutarties su „Nukem“ keitimui
Ž.Jurkšus: IAE uždarymo donorai pritarė sutarties su „Nukem“ keitimui / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Nuo 2010 metų nebeveikiančios ir uždaromos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) eksploatavimo nutraukimo fondo donorai pritaria, kad būtų keičiamos Lietuvai nenaudingos sutarties su IAE uždarymo projektus įgyvendinančia rangove Rusijos kapitalo įmone „Nukem“ sąlygos.

IAE vadovas Žilvinas Jurkšus BNS sakė, jog tam iš esmės pritarta praėjusią savaitę Londone vykusioje tarptautinėje IAE uždarymo fondo donorų konferencijoje.

„Siekiame pakeisti sutartį, nes mums trūksta svertų daryti įtaką rangovui. Donorų konferencijoje buvo pritarta, kad sutartį reikia keisti. Jie iš principo pritarė, pačios sutarties jie netvirtina. Tai mes dabar turime žalią šviesą toliau įgyvendinti tas sąlygas, kurias buvome numatę sutarties pakeitimui“, - teigė Ž.Jurkšus.

Jo teigimu, sutartį „Nukem“ siekiama pakeisti iki šių metų rudens. Ž.Jurkšus sakė negalintis atskleisti, kokias sąlygas siekiama pakeisti.

„Čia yra komerciniai dalykai, kol nėra parašų, tikrai detalių negaliu atskleisti“, - sakė IAE vadovas.Donorų konferenciją rengia Donorų asamblėja - Tarptautinio Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo rėmimo fondo valdytoja, jos donorės yra Austrija, Belgija, Danija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Airija, Liuksemburgas, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Ispanija, Švedija, Šveicarija ir Europos Komisija.

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) administruojamas Tarptautinis IAE eksploatavimo nutraukimo rėmimo fondas buvo įsteigtas 2001 metais, siekiant bendrai finansuoti pasirinktus eksploatavimo nutraukimo projektus ir priemones energetikos sektoriuje, kurie yra svarbūs IAE galutiniam uždarymui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų