ŽŪM: Lietuva rudenį į Taivaną galės vežti kiaušinius, pieno ir žuvininkystės produktus

  • Teksto dydis:

Lietuva rudenį į Taivaną galės vežti kiaušinius, pieno ir žuvininkystės produktus, teigia Žemės ūkio ministerija. Anot jos, visi reikalingi procesai turėtų būti suderinti per du-tris mėnesius.

Pasak ministerijos, Taivano institucijų atstovai taip pat pažadėjo iki metų pabaigos pabaigti jautienos sertifikatų suderinimą ir tuomet pereiti prie procedūrų dėl leidimų paukštienai ir kiaulienai.

„Pagrindinis mūsų tikslas – įeiti į prekybos tinklus Taivane. Mūsų įmonių dalyvavimas „Food Taipei Show“ parodoje – puikus įrodymas, kad Lietuvos verslas į Taivano rinką žiūri rimtai, todėl labai svarbu kuo greičiau gauti eksporto leidimus,“ – pranešime sakė Taivane viešintis žemės ūkio viceministras Egidijus Giedraitis.

Su Užsienio reikalų bei Ekonomikos reikalų viceministrais Lietuvos atstovai aparė galimybes, kurios padėtų lietuviškiems maisto produktams greičiau įsitvirtinti Taivano rinkoje. Pristatyta e-komercijos platforma „PC Home“, kuria naudojasi apie 30 mln. vartotojų. Joje jau patalpinta 120 lietuviškų prekių.

Su Taivano žemės ūkio tarybos viceministru Junne-Jih Chen (Džune Džih Čenu) aptarta galimybė pasirašyti supratimo memorandumą, taip pat buvo keliami klausimai dėl kviečių pirkimo.

Šiuo metu lietuviškų žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Taivaną siekia beveik 2 mln. eurų. Tikimasi, kad gavus eksporto leidimus, ši suma gerokai išaugs.

Šių metų balandį Taivane buvo atidaryta ekspozicija, skirta lietuviškiems produktams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Gal neves? Juk taivanieciai jau issityciojo del lustu gamybos perkelimo i Lietuva... Pasiunte,vienzo,zinote kur...

fas fas

fas fas portretas
lietuvos kaimieciai savo auksciausias technologijas eksportuos, jei vietines kiaules suslemcia jusu treciarusias siuksles - tai nereiskia, kad Taivanas juos pirks

Anonimas

Anonimas portretas
Daugiau Lietuva ir neturi ka pasiulyti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių