„Achema“ ir profesinė sąjunga klausimus sprendžia derybų keliu

  • Teksto dydis:

Vienam iš šalies dienraščių paskelbus straipsnį apie galimą profesinės sąjungos streiką gamykloje „Achema“, profesinės sąjungos pirmininkė neigia tokius planus, o bendrovės vadovas kalba apie 2020 metais didėjusius darbuotojų atlyginimus, metų pabaigoje skirtas premijas bei dėmesį darbuotojų sveikatos saugumui užtikrinti.

„Informacija apie priemones, kurių gali imtis profesinė sąjunga, nuolat skelbiama „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos uždaroje socialinio tinklo grupėje, skirtoje tik profesinės sąjungos nariams. Šioje grupėje teikiame aktualiausią informaciją, vykdome apklausas, teiraujamės nuomonių apie įvairias profesinės sąjungos planuojamas veiklas. Šiuo metu mes vis dar deramės dėl kolektyvinės sutarties. Mūsų profesinė sąjunga niekada nesiimdavo kraštutinių priemonių, kol neišnaudodavome visų galimybių susitarti. Tai gali turėti įtakos šiuo metu vykstančioms deryboms. Tačiau mes tikimės sėkmingai užbaigti derybas ir pasirašyti kolektyvinę sutartį, taip žengdami į kitą bendradarbiavimo etapą“, – sakė „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė.

Profesinės sąjungos pirmininkei pritaria ir bendrovės „Achema“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas: „Nuolat susitinkame su profesinės sąjungos atstovais, bendraujame ir palaikome ryšį. Kilusios kalbos apie galimus streikus nustebino. Situacija įmonėje stabili, turėjome finansiškai sėkmingus metus, kurių rezultatais pasidalinome ir su darbuotojais, skyrėme premijas. Manau, tik abipusio dialogo su profsąjunga keliu galime konstruktyviai dirbti ir užtikrinti geriausias sąlygas mūsų darbuotojams“, – sakė bendrovės vadovas.

Vidutinis darbininkų darbo užmokestis įmonėje praėjusiais metais kilo 6 procentais, administracijos darbuotojų 1 procentu. Metų pabaigoje, įmonės iniciatyva, darbuotojams buvo išmokėta vieną mėnesinį atlyginimą siekianti premija.

„Metai dėl pandemijos visiems buvo nelengvi, ypač psichologiškai. Tad norėjome juos užbaigti taip padėkodami visiems už darbą ir susitelkimą. Matant bendrą ekonominę situaciją pandemijos metu darome viską, kad užtikrintume gamyklos veiklos tęstinumą ir darbuotojų gerovę“, – minėjo R. Miliauskas.

2020 metais vidutinis atlyginimas bendrovėje siekė 2105 eurus. Tuo metu šalies vidurkis siekė 1454 eurus. Papildomai „Achemos“ darbuotojams taikomas patrauklus socialinis paketas: savanoriškasis sveikatos draudimas, darbuotojai sveikinami jubiliejaus proga ir už ilgametį darbo stažą įmonėje, mokamos išmokos artimųjų netekties atveju, suteikiamos papildomos atostogos. Bendrovė remia Veteranų ir kitų klubų veiklą, dalinai finansuoja darbuotojų vaikų poilsį stovyklose. Darbuotojai naudojasi nemokamomis „Achemos“ poliklinikos, kurią išlaiko bendrovė, paslaugomis, gauna papildomą 1000 eurų viršijantį sveikatos draudimą ir kitas naudas.

Pandemijos metu „Achema“ daug dėmesio skiria darbuotojų sveikatos užtikrinimui. Be visų privalomų saugos priemonių įmonės iniciatyva testuojami darbuotojai – iki šiol testuota apie 1200 darbuotojų. Anot įmonės vadovo, kovai su pandemija iki šiol skirta apie 300 tūkst. eurų.

Bendrovė „Achema“ išlieka didžiausia darbdave Jonavos rajone. Įmonėje dirba 1323 darbuotojai. Su bendrove per teikiamas prekes ir paslaugas susiję apie 2000 kitų Lietuvos įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių