„Achema“: nemokamas testavimas, psichologų paslaugos ir papildomas sveikatos draudimas

  • Teksto dydis:

Ar esate girdėję, kad dar kuri nors bendrovė Lietuvoje savo darbuotojams būtų įkūrusi polikliniką? AB „Achema“ tuo pasirūpino jau seniai. Darbuotojai vietoje testuojami, skiepijami, čia pat prieinamos odontologų, kitos „Achemos poliklinikos“ paslaugos, pasirūpinta ir papildomu sveikatos draudimu.

Nemokamas testavimas

Bendravimo, judėjimo apribojimai, COVID-19 saugumo taisyklių gausa ir nuolatinė jų kaita, spartus gyvenimo ritmas daugiau ar mažiau veikia kiekvieną iš mūsų. Maža to, pandemija išryškino ir padidino sveikatos paslaugų, jų prieinamumo problemas.

Didžiausia azoto trąšų ir kitų pramoninių chemijos produktų gamintoja šalyje bei didžiausią tokio pobūdžio gamyklą Baltijos šalyse valdanti bendrovė „Achema“, daug dėmesio skirianti darbuotojų sveikatos paslaugų prieinamumui, šioje srityje dar labiau pakilo.

Rūpestis kolektyvo gerove apima ir nemokamą testavimą dėl COVID-19, nors nuo gruodžio 1 d. valstybė nebefinansuoja COVID-19 testų nevakcinuotiems ir šia liga nepersirgusiems darbuotojams.

Testuotis privalo medikai, dirbantieji švietimo, prekybos, maitinimo, pramogų sektoriuose, taip pat ir gamybos įmonėse.

„Esame priėmę sprendimą šias išlaidas kompensuoti – mūsų darbuotojams privalomi testavimai greitaisiais antigenų testais vykdomi įmonės lėšomis. Šią galimybę svarstėme iš anksto, kai tik buvo pradėta kalbėti apie nuo COVID-19 ligos nepasiskiepijusių ir nepersirgusių darbuotojų privalomą testavimą gamybinėse įmonėse. Mūsų darbuotojai nepatiria papildomų išlaidų dėl šio Vyriausybės reguliavimo, nes mes gerbiame darbuotojų asmeninį apsisprendimą dėl sveikatos ir prisiimame dėl to patiriamas išlaidas“, – kalbėjo „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas.

Užgriuvus pandemijai „Achemos poliklinikos“, kuriai vadovauja V.Januškevičius, svarba ir nauda darbuotojams, įmonei bei visam rajonui tapo dar aktualesnė. („Achemos“ nuotr.)

Skiepijimo ir tyrimų centras

Visi nepasiskiepiję ir nepersirgę „Achemos“ darbuotojai testuojami bendrovės lėšomis. Tai atliekama „Achemos poliklinikoje“. Joje norintieji gali būti vakcinuoti nuo COVID-19, čia atliekami ir antikūnų tyrimai.

„Nuo pat pandemijos pradžios taikome visas įmanomas priemones, kad apsaugotume darbuotojus nuo užsikrėtimo COVID-19 virusu“, – teigė R.Miliauskas.

„Achema“ yra didžiausias Jonavos rajono darbdavys, tad jaučiasi atsakingas ne tik už savo darbuotojų, bet ir už visos bendruomenės gerovę.

„Stengdamiesi išsaugoti gamybos darbų tęstinumą, neturime galimybės dirbti nuotoliniu būdu, todėl leidimas skiepyti „Achemos poliklinikoje“ darbuotojus nuo koronaviruso dar iki masinio vakcinavimo Lietuvoje pradžios mums buvo itin svarbus“, – akcentavo bendrovės vadovas.

Užgriuvus pandemijai „Achemos poliklinikos“ svarba ir nauda darbuotojams, įmonei ir visam rajonui tapo dar aktualesnė.

Visos šalies sveikatos apsaugos sistemai susidūrus su išskirtiniais iššūkiais, kadaise „Achemos“ priimtas sprendimas turėti darbuotojams skirtą padalinį, teikiantį platų spektrą sveikatos paslaugų, sušvito naujoje šviesoje.

Nuosava poliklinika bendrovei leidžia net ir sudėtingomis pandeminėmis sąlygomis greitai, efektyviai ir profesionaliai pasirūpinti darbuotojų sveikatos priežiūra bei profilaktika, atlikti prevencines programas ir visus laboratorinius kraujo tyrimus, rentgeno – diagnostinius bei tokius intervencinius tyrimus kaip gastrofibroskopija ir kolonoskopija.

Čia vienoje vietoje teikiamos testavimo, skiepijimo, diagnostikos, gydymo, odontologijos ir reabilitacijos paslaugos, o visą parą veikiantis medicinos punktas užtikrina skubią pirmąją pagalbą. („Achemos“ nuotr.)

Vienoje vietoje sutelktos diagnostikos, gydymo, odontologijos ir reabilitacijos paslaugos, veikia COVID-19 skiepijimo centras, o visą parą veikiantis medicinos punktas užtikrina skubios pirmosios pagalbos teikimą. Prisirašiusiems prie poliklinikos pacientams ir „Achemos“ darbuotojams dalis poliklinikos paslaugų kainuoja mažiau nei kitose gydymo įstaigose.

„Mūsų darbuotojams nereikia laukti ilgose eilėse, jų sveikata pasirūpinama greitai ir tinkamai“, – džiaugėsi tokia galimybe R.Miliauskas.

Mūsų darbuotojai nepatiria papildomų išlaidų dėl šio Vyriausybės reguliavimo, nes mes gerbiame darbuotojų asmeninį apsisprendimą.

Psichologų pagalba darbuotojams

Įmonėje dirba apie 1,3 tūkst. darbuotojų. Gamybinė veikla nebuvo nutrūkusi nuo pat pandemijos pradžios. Darbas nuotoliniu būdu daugeliui bendrovės darbuotojų negalimas dėl veiklos pobūdžio.

„Natūralu, kad darbuotojai jaučia beveik dvejus metus besitęsiančios pandemijos laikotarpiu besikaupusį nuovargį, įtampą ir nerimą. Įmonėje didelį dėmesį skiriame psichologiniam mikroklimatui ir jo tobulinimui“, – apie dar vieną svarbią dedamąją kalbėjo R.Miliauskas.

Nuo šių metų kovo mėnesio „Achemos“ darbuotojams suteikiama galimybė gauti profesionalias psichologo konsultacijas, kurios padėtų malšinti stresą, atkurti teigiamą emocinę būklę, kitaip pagerinti darbuotojų savijautą ir jų gyvenimo kokybę.

„Manome, kad tai yra būtina darbdavio priemonė šių dienų kontekste, norint išsaugoti darbuotojų pasitenkinimą, darbo našumą. Norėdami užtikrinti, kad darbuotojai jaustųsi laisvai ir nedvejotų pasinaudoti psichologų paslaugomis, užtikriname visišką anonimiškumą. Mes, kaip darbdavys, nusišaliname nuo šio proceso, tik informuojame darbuotojus, kad jie prireikus nemokamai gali gauti jiems reikalingas konsultacijas“, – papildė „Achemos“ generalinis direktorius.

Čia vienoje vietoje teikiamos testavimo, skiepijimo, diagnostikos, gydymo, odontologijos ir reabilitacijos paslaugos, o visą parą veikiantis medicinos punktas užtikrina skubią pirmąją pagalbą. („Achemos“ nuotr.)

Investicijos ir sveikatos draudimas

Visi „Achemos“ darbuotojai apdrausti papildomu daugiau nei 1 tūkst. eurų vertės savanoriškuoju sveikatos draudimu. Jis apdraustiems darbuotojams suteikia galimybę jaustis dar užtikrinčiau dėl savo ateities, patogiau, skubiau gauti reikiamų gydymo ir sveikatinimo stiprinimo paslaugų, atlikti įvairių tyrimų, pirkti vaistų ir kt.

Bendrovės lėšos, skirtos Lojalumo ir papildomų naudų programai įgyvendinti bei „Achemos poliklinikai“ išlaikyti, 2021 m. sudaro virš 1 mln. eurų.

Pagrindinė „Achemos“ veikla – azoto trąšų, skystų trąšų kambario ir lauko augalams, amoniako, azoto rūgšties, formalino, KF dervų, angliarūgštės, deguonies, azoto, bazinio aliuminio sulfato tirpalo gamyba ir prekyba. Bendrovė yra didžiausia Jonavos rajono darbdavė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

achema savo zmonem rupinasi

achema savo zmonem rupinasi portretas
skirtingai nei simonyte...

tai

tai portretas
nemokamas uzkratas per tuos testus nereikia nei marmalo durio;;;

alis

alis portretas
Ačiū gamyklos darbuotojams, kad tokia svarbi Lietuvai gamykla dirba. Geros sveikatos ir sėkmės darbuose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių