Pereiti į pagrindinį turinį

Aludariai pajamų mažėjimą kompensuoja nealkoholinių gėrimų gamyba

2016-12-06 10:21
BNS inf.

Dėl emigracijos ir mokestinės aplinkos traukiantis alaus rinkai, Danijos "Royal Unibrew" grupės valdomos antros pagal dydį Lietuvos alaus gamintojos "Kalnapilio-Tauro grupės" pajamų mažėjimą kompensavo nealkoholinių gėrimų gamyba bei eksporto plėtra.

Š. Mažeikos / BFL nuotr.

"Šie metai alaus rinkoje yra netipiniai, pirmi metai per ilgą laiką, kai alaus rinka radikaliai traukiasi. Šiemet per 9 mėnesius rinka traukėsi 6 proc., galvojame, kad iki metų pabaigos rinkos smukimas padidės iki 7-8 procentų. Tą sąlygoja gyventojų mažėjimas, taip pat šiemet turėjom akcizo kėlimą ir depozito politiką, kuri rinką paveikė neigiamai, nes iššaukė kainų kilimą, kas lėmė vartojimo mažėjimą. Taip pat galima pridėti orą - liepą-rugpjūtį oras aludariams nebuvo geras, ir tai paveikė rinkos smukimą", - antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo "Kalnapilio-Tauro grupės" generalinis direktorius Marijus Kirstukas.

Grupė šiemet gavo 42,5 mln. eurų pajamų - 2 proc. daugiau nei 2015 metų sausį-rugsėjį (41,5 mln. eurų), jos alaus ir nealkoholinių gėrimų pardavimai padidėjo beveik 10 proc. iki 10 mln. litrų.

"Kadangi kiekiai augo daugiau, pajamos - mažiau, tai rodo pardavimų krepšelio persiskirstymą, alus sudaro mažiau bendrame krepšelyje. Įmonė pradėjo gaminti ir platinti "PepsiCo" grupės gėrimus, ir tai davė didelį pardavimų augimą", - sakė M.Kirstukas.

Anot jo, nealkoholinių gėrimų pardavimai bendrame pardavimų krepšelyje šiuo metu sudaro apie ketvirtadalį, likusią dalį - alus.

"Augimas atėjo ir iš eksporto, kuris kiekine išraiška augo 30 proc., pinigine - 10 procentų. Matome, kad atsigauna Rusija, kur nėra apribojimų alui. Rusija mažina akcizą iš ES įvežamam alui, ir tai sudaro palankesnes sąlygas eksporto augimui. Taip pat turime naują partnerį Kinijoje, kas paskatino pardavimų augimą į Kiniją", - teigė "Kalnapilio-Tauro grupės" vadovas.

Pagrindinės įmonės eksporto rinkos išlieka Baltijos šalys, Danija ir Jungtinė Karalystė.

Įmonė šiemet per tris ketvirčius uždirbo 716 tūkst. eurų ikimokestinio pelno, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu buvo uždirbta 2,1 mln. eurų ikimokestinio pelno. Pagrindinės pelno mažėjimo priežastys išaugusi produkcijos savikaina, atlyginimų augimas ir padidėjusios investicijos į įrangą bei logistikos tobulinimą.

"Sumažėjimas ateina iš dviejų šaltinių. Pirma, augusios sąnaudos: žaliavos - cukrus, salyklas, taip pat didėja atlyginimai. Kita dalis ateina iš papildomų investicijų į gamybą ir prekinius ženklus", - aiškino M.Kirstukas.

"Kalnapilio-Tauro grupė" šiemet į gamybos ir technologijų atnaujinimą investavo daugiau nei 2 mln. eurų.

Danijos "Royal Unibrew" valdo 100 proc. "Kalnapilio-Tauro grupės" akcijų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų