Apsaugos priemones vežusi bendrovė „Hoptrans logistics“: prekių trūkumai nebuvo nustatyti

Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) ketvirtadienį kreipusis į Generalinę prokuratūrą dėl iš Kinijos pernai atgabentų medicinos apsaugos priemonių trūkumo, šias prekes Lietuvoje išvežiojusi bendrovė „Hoptrans logistics“ teigia, kad trūkumas paslaugos teikimo metu nebuvo nustatytas.

„Hoptrans logistics“ pervežtų ir sandėliuotų prekių kiekių trūkumai paslaugos teikimo laikotarpiu nenustatyti. Tai patvirtina su pervežimo ir sandėliavimo paslaugos įvykdymu susiję dokumentai“, – BNS atsiųstame komentare sakė bendrovės vadovas Rimvydas Melkūnas.

Bendrovė primena, kad pernai kovą iš Kauno oro uosto į Lietuvos pašto sandėlį vežė iš Kinijos atgabentas apsaugos priemonių siuntas, šis procesas, anot bendrovės, buvo „griežtai prižiūrimas“ Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“.

„Hoptrans logistics“ taip pat teigia dėl šios paslaugos suteikimo pretenzijų ar užklausų iš Susisiekimo ministerijos negavusi.

Bendrovė taip pat teigia, kad apsaugos priemones pervežė ir sandėliavo nuo 2020 metų lapkričio 16 iki šių metų vasario 5 dienos SAM pavaldaus Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) užsakymu.

„Patiksliname, jog medicininės priemonės jų transportavimui ir saugojimui buvo priimamos pagal griežtai sutartyje aptartą prekių perdavimo, priėmimo ir išdavimo procedūrą, kurioje dalyvavo tiek „Hoptrans logistics“, tiek Sveikatos apsaugos ministerijos ekstremalių sveikatai situacijų centro, tiek Lietuvos pašto paskirti atstovai“, – teigė bendrovės vadovas.

„Visos sandėliavimui ir pervežimui pateiktos medicininės priemonės buvo atiduotos užsakovui“, – pridūrė jis.

Be kita ko, „Hoptrans logistics“ tvirtina iki šiol negavusi jokių užklausų dėl nustatyto apsaugos priemonių trūkumo nei iš SAM, nei iš Susisiekimo ministerijos.

SAM duomenimis, trūksta apsaugos priemonių už 912 tūkst. eurų, tai – apsauginiai akiniai, medicininės kepurės, kaukės, vienkartiniai chalatai, pirštinės.

SAM tvirtina, kad šių priemonių pristatymą organizavo Susisiekimo ministerija, kuri turėjo jas paskirstyti sveikatos priežiūros įstaigoms, kurios turėjo pateikti ESSC priėmimo-perdavimo aktus apie gautas ir suskaičiuotas prekes.

ESSC tvirtina keipęsis į Kinijos tiekėją, tačiau šis informavo, kad visos prekės buvo pristatytos.

ESSC taip pat patvirtino, kad bendrovė „Hoptrans logistics“ buvo šio centro samdyta pervežti prekes iš Lietuvos pašto logistikos sandėlio ir jas saugoti. Kitų Susisiekimo ministerijos samdytų tiekėjų ESSC įvardyti sakė negalinti, nes su jais sutartis sudarė ne šis centras.

Anksčiau skelbta, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šis užsakymas buvo atliktas ankstesnės buvusios premjero Sauliaus Skvernelio vadovautos Vyriausybės darbo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Laikas sutikrinti gavimo iš siuntėjo, į sandėlį, išvežiojimo iki gavėjų dokumentus. Ar taip jau nepakeliama?

Anton

Anton portretas
Eto bylo balšyjie dėngi,pačti million.Nada iškart kancy,kurą mėlis dengy.

slykstu

slykstu portretas
Prasukta labai stambi AFERA bet kaltu kaip visuomet buna Lietuvoje nera ir nebus rasta juk tai pakankamai dideli pinigai nes mazi pinigai kalba dideli pinigai tyli
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių