Pereiti į pagrindinį turinį

Ar buvo galima taikyti išimtį prekės ženklo „Sviestas sviestuotas“ gaminiams iš riešutų?

2021-01-05 15:01
ELTOS inf.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) teigia, kad sprendimą dėl mažosios bendrijos (MB) „Sviestas sviestuotas“ priėmė, reaguodama į įvairius patikrinimo metu nustatytus pažeidimus ir ES teisės aktų nuostatas bei Europos Teisingumo Teismo (ETT) sprendimą dėl specifinių terminų vartojimo draudimo reklamuojant ir prekiaujant augaliniais produktais.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Feisbuko nuotr.

Kaip praneša VMVT, pieno terminai iš principo negali būti teisėtai vartojami apibūdinant grynai augalinį produktą. Institucija pažymi, kad pavadinimas „pienas“ ir pavadinimai, kurie reiškia tik pieno produktus, gali būti teisėtai naudojami apibūdinant grynai augalinį produktą tik išimtiniais atvejais, t. y. jeigu produktas būtų įtrauktas į specialų EK sprendimu patvirtintą išimčių sąrašą.

VMVT taip pat komentavo, kad, siekdama sumažinti administracinę naštą gamintojams ir platintojams, suteikė pereinamąjį laikotarpį, kuris leido įmonėms išsiparduoti turimus produktų likučius ir pasigaminti naujas etiketes, atitinkančias teisės aktų nuostatas. Beveik metų laiko – iki 2019 m. sausio 1 d. – laikotarpis buvo skirtas tam, kad verslas spėtų pasiruošti naujiems reikalavimams ir išvengtų nuostolių.

VMVT specialistai pabrėžia, kad priimtu sprendimu nėra kalbama apie įmonės pavadinimo naudojimo draudimą, o tik apie prekės ženklo „Sviestas sviestuotas“ ir kitų ženklinimo teiginių naudojimą ženklinant augalinės kilmės produktus. Įmonės pavadinimo (MB „Sviestas sviestuotas“) naudojimas nėra ribojamas ETT sprendimu, todėl jis ir toliau gali būti naudojamas nurodant gamintojo rekvizitus ant visų produktų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų