Atsistatydino Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas

  • Teksto dydis:

Atsistatydino Vidaus vandens kelių direkcijos (VVKD) generalinis direktorius Antanas Ivanauskas. Jis įstaigai vadovavo pusketvirtų metų.

Susisiekimo ministro patarėja Vytautė Šmaižytė BNS teigė, kad A. Ivanauskas pareigas palieka savo noru. Anot jos, laikinuoju direkcijos vadovu bus skiriamas jos Vidaus audito tarnybos viršininkas Karolis Matickas. Vėliau planuojama skelbti nuolatinio vadovo konkursą.

A. Ivanauskas BNS nenorėjo komentuoti atsistatydinimo priežasčių.

„Savo apsisprendimu, dėl asmeninių priežasčių. Kaip sutarsime su ministerija, turėsiu įsakymą juodu ant balto, tada galėsime šnekėti“, – BNS sakė A. Ivanauskas.

Pasak jo, nei ministras Rokas Masiulis, nei ministerija jam esą neturėjusi jokių priekaištų.

„Ne, tikrai neturėjo. Tie skandalai buvo kontrolė ir tiek, jokių skandalų nebuvo. Auditai – absoliučiai nieko (neparodė – BNS)“, – teigė A. Ivanauskas.

Pernai liepą skelbta, kad direkcijoje atliekamas auditas dėl galbūt neskaidrių žvyro pardavimo sandorių. Pasak žiniasklaidos, įtarta, kad upinis smėlis bendrovei „Domus firma“ galėjo būti parduodamas pigiau nei už savikainą.

58-erių A. Ivanauskas direkcijai vadovavo nuo 2014 metų rugpjūčio. Iki tol jis apie 13 metų dirbo Lietuvos banke.

Direkcija iki tol vadovo neturėjo nuo 2013 lapkričio, kai iš pareigų buvo atleistas Gintautas Labanauskas, kuris nesutarė su tuometiniu susisiekimo ministru Rimantu Sinkevičiumi.

Vyriausybės sprendimu Vidaus vandenų kelių direkcija ir dar 4 Susisiekimo ministerijai pavaldžios įmonės iki šių metų pabaigos bus pertvarkytos į akcines bendroves.

Direkcija valdo valstybinės reikšmės vidaus vandenų kelius, juos tvarko ir prižiūri, sudaro tinkamas sąlygas laivybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktoras

Viktoras portretas
Manau, Masiulis kaip garbingas ir gerbiamas savo gabumais ir gebėjimais žmogus imsis šio Lietuvos upių tėvo Nemuno "apendicito" operacijos nes jau laikas "groja" nenaudai....!!!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
aciu dievui... maziau vagiu...

Anonimas

Anonimas portretas
Vadovaut tokiems, specifiniams, darbams turi tos srities specialistas. Na ne ,,savo rogėse" žmogelis buvo. Dabar paskirs direktoriaut dar kokį akušerį (,,pūtės krapštals " latviškai) ir bus aleliuja vid.van.kel. direkcijai .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių