Augančių išlaidų laikotarpiu – finansinis pastiprinimas „Lidl Lietuva“ darbuotojams

  • Teksto dydis:

Augant išlaidoms už komunalines ir kitas paslaugas, prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ nusprendė iki metų pabaigos skirti papildomą finansinį pastiprinimą savo parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams. Šiuo laikotarpiu jie papildomai bus skatinami „Lidl“ dovanų kortelėmis, tam įmonė planuoja skirti beveik pusę milijono eurų.

Parduotuvių ir Kauno logistikos centro darbuotojai greta atlyginimo ir kitų naudų artimiausius tris mėnesius taip pat gaus „Lidl“ dovanų kortelių, kurių vertė sieks nuo 30 iki 45 eurų per mėnesį. Už jas bus galima įsigyti įvairių prekių bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Lidl“ parduotuvėje.

„Suprantame, kad artėjanti žiema daug kam kelia nerimą dėl augančių paslaugų kainų. Rinkoje išsiskiriame didžiausiais atlyginimais savo darbuotojams, tačiau visuomet siekiame reaguoti į bendrą ekonominę situaciją ir prireikus imamės papildomų priemonių. „Lidl“ dovanų korteles savo darbuotojams ir iki šiol dovanodavome įvairiomis progomis, o šiuo atveju tikime, kad toks pastiprinimas padės reikšmingai sutaupyti apsiperkant ten, kur galima gauti geriausią kokybės ir kainos santykį“, – sakė „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

Sandra Savickienė. „Lidl Lietuva“ nuotr. 

Užtikrina finansinį saugumą

Rūpestį darbuotojais sudėtingu ekonominiu laikotarpiu prekybos tinklas parodo ir siūlydamas jiems vieną konkurencingiausių atlyginimų šalies mažmeninės prekybos sektoriuje.

„Rekvizitai.lt“ duomenimis, vidutinis liepos mėn. darbo užmokesčio vidurkis prieš mokesčius „Lidl Lietuva“ siekė 1771,05 eurus ir buvo didžiausias tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų. S. Savickienė pažymi, kad apskaičiuojant vidutinį darbo užmokestį „Lidl“ remiasi visą kalendorinį mėnesį įmonėje išdirbusių darbuotojų atlyginimo duomenimis, mat tai tiksliausiai darbo užmokesčio situaciją atskleidžiantis rodiklis.

Be to, šių metų pradžioje bendrovė 5–15 proc. padidino darbo užmokestį visiems komandos nariams – šiam tikslui įgyvendinti iki 2022 finansinių metų pabaigos (iki 2023 m. kovo mėn.) įmonės atlyginimų biudžete numatyti papildomi 9 mln. eurų.

Papildomą saugumo jausmą suteikia ir įmonėje įdiegta pakopinė algų kėlimo sistema, pažymi S. Savickienė: „Vos įsidarbinus, parduotuvių ir logistikos centro darbuotojų sutartyse yra numatomos keturios pakopos, t.y. iš anksto numatyti atlyginimo kilimo lygiai keleriems metams į priekį“.

Visapusiškas rūpestis darbuotojais

Didindama bazinį darbo užmokestį, „Lidl Lietuva“ savo darbuotojams siūlo ir įvairius finansinius motyvacinius priedus parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams bei platų papildomų naudų krepšelį. Įmonė šiais finansiniais metais padidino darbuotojams skiriamų papildomų naudų ir premijų krepšelį – jis sieks beveik 4 mln. eurų.

„Lidl Lietuva“ duomenimis, 80 proc. įmonės darbuotojų taip pat yra patenkinti ir teikiamomis papildomomis naudomis fizinei bei emocinei sveikatai puoselėti.

Pavyzdžiui, kasmet darbuotojams yra dovanojami imunitetą stiprinantys vitaminų rinkiniai, šaltojo sezono metu komandos nariai ir jų vaikai iki 14 metų gali nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, darbuotojams taip pat suteikiama galimybė nemokamai apsilankyti dešimtyje psichoterapijos seansų per metus, gauti profesionalias konsultacijas.

Be to, jau ketvirtus metus visus darbuotojus, po bandomojo laikotarpio, įmonė apdraudžia papildomu privačiu sveikatos draudimu.

„Nuosekliai rūpinamės savo komandos narių sveikata ir stengiamės, kad darbuotojai gautų visą jiems reikalingą sveikatos priežiūrą. Dėl to draudimo paslaugų įgyvendinimui, lyginant su praėjusiais metais, šiemet skiriame beveik 30 proc. daugiau lėšų – taip sveikatos draudimo paketas nepraranda aktualumo ir yra nuolat atnaujinamas“, – sakė S. Savickienė.

Pasak „Lidl Lietuva“ atstovės, anksčiau draudimo išlaidas darbuotojai galėjo panaudoti padengiant ambulatorinio ir stacionarinio gydymo išlaidas, įsigyti reikiamų vaistų, maisto papildų ar vitaminų, o nuo šių metų pradžios darbuotojai gali padengti ir dalį odontologijos bei optikos paslaugų išlaidų.

Visapusišką rūpestį darbuotojais įmonė demonstruoja ir švenčių proga. Darbuotojams ir jų vaikams švenčių proga įteikiami dovanų rinkiniai, taip pat prekybos tinklas suteikia galimybę didžiąsias metų šventes darbuotojams sutikti su šeimos nariais ir artimaisiais – pirmą Kalėdų ir Velykų dieną bei sausio 1-ąją visos „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės nedirba.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba beveik 2,8 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 65 prekybos tinklo parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bardakasss

Bardakasss portretas
Baisi ta lidl,kasų padaryta daug o dirba 1,apsipirkti neįmanoma,prekės išdraskytos,tuščios lentynos. Šlykštu.

Pirkejas

Pirkejas portretas
Aptarnavimo kokybė - žemiau plintuso, tai tikrai ne vokiška tvarka ir darbo principai .... Kasininkų savo vietoj nerasi arba svajoja kažkur, savitarnos kasos apvemtos, prekės ištasytos kas kur , betvarkė ....atvažiuotų koks vadovas iš Vokietijos Lidlo pasidairyt kaip čia investicija Lietuvoje atrodo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių