„Autolux“ NATO susitikimui išnuomos apie 500 automobilių, užsakymo vertė – 6,5 mln. eurų

Liepą Vilniuje vyksiančiam NATO susitikimui reikalingus automobilius Užsienio reikalų ministerija (URM) už ne daugiau kaip 6,48 mln. eurų nuomosis iš JAV automobilių nuomos bendrovės „Hertz“ atstovės Baltijos šalyse „Autolux“.

Tam bus skirta apie 500 reprezentacinių ir prestižinių automobilių, visi jie bus ne senesni kaip penkerių metų, o dauguma – nauji.

„Maksimalus skaičius – 510 automobilių, minimalus kiekis gali kisti, kaip numatyta sąlygose. Automobiliai iki 5 metų senumo, tačiau didžioji dalis bus visiškai nauji“, – komentare BNS sakė įmonės vadovas Mantas Narkevičius.

Pasak jo, bus išnuomoti skirtingų klasių automobiliai, kurių bendra vertė sieks 28 mln. eurų.

„Dalį jų įsigysime iš oficialių atstovų, dalį nuomosime konkrečiam laikotarpiui. Pirkimo sąlygose nurodyta maksimali paslaugos vertė (6,48 mln. eurų), tačiau už paslaugą bus atsilyginama pagal panaudojimo faktą, tad galutinė suma gali būti gerokai mažesnė“, – tvirtino M. Narkevičius.

Pasak jo, automobilių markė pirkimo sąlygose nėra apibrėžta, tačiau visi lengvieji (E2 ir F klasės) automobiliai turės būti premium segmento, o mikroautobusai turėti atitinkamą įrangą.

M. Narkevičiaus teigimu, neįvykus viešam konkursui automobilių nuomos pirkimas vyko neskelbiamų derybų būdu. 

„Kiek mums žinoma, toks pirkimo būdas pasirinktas po to, kai paskelbus viešą tarptautinį pirkimą nebuvo gauta nė vieno pasiūlymo“, – sakė įmonės vadovas.

Pasak URM, viešas konkursas buvo skelbtas 2022 metų lapkritį, o jam neįvykus buvo skelbiamos neskelbiamos derybos –  kvietimai išsiųsti aštuonioms Lietuvos ir trims užsienio įmonėms.

„Dalyvavo du tiekėjai, derybų būdu sumažinus kainas laimėtoju balandžio 17-ąją paskelbtas žemiausią kainą pasiūlęs tiekėjas „Autolux“, – BNS nurodė URM.

Ministerijos teigimu, įmonė išnuomos visus automobilius, būtinus NATO susitikimui, o kiekvienas jų galės būti nuomojamas iki devynių dienų ir galės nuvažiuoti iki 1 tūkst. kilometrų.

„Pagal sutarties sąlygas įmonė privalo pateikti maksimaliai iki 60 vienetų F klasės reprezentacinių automobilių, iki 200 vienetų E2 klasės prestižinių didelių automobilių ir iki 250 vienetų mažų mikroautobusų, skirtų vežti 7-8 keleivius“, –  komentare BNS teigė URM.

„Visos transporto priemonės bus užsakomos tik pagal poreikį, numatytas apmokėjimas tik už nuomos laiką ir nuvažiuotus kilometrus“, – pridūrė ministerija.

Dėl NATO saugumo reikalavimų ji nekomentuoja automobilių saugumo ir kitų klausimų.

„Autolux“ šią savaitę pranešė, kad Šiaulių bankas jai padvigubino anksčiau skirtą finansavimo limitą nuo 10 mln. eurų iki 20 mln. eurų, o lėšos bus naudojamos ir automobilių, skirtų NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, įsigijimui.   

M. Narkevičius BNS nurodė, kad dalis lėšų šiems automobiliams įsigyti bus skirta iš banko finansavimo, dalis – iš kitų įmonės finansinių šaltinių.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
ir kiek nuo to uzsakymo atsidurs konservastu kasoj?

Anonimas

Anonimas portretas
Ligoninese truksta, o cia pirmyn...

Va cia

Va cia portretas
Tai varke net Benderis ilsisi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių