Baigėsi projekto „Mes – bendruomenė“ atranka: „Maxima“ iniciatyvoms skirs 100 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Atsižvelgdamas į dalyvių pageidavimus, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ buvo net 2 savaitėmis pratęsęs paraiškų savo vykdomai iniciatyvai „Mes – bendruomenė“ teikimo terminą. Projekto metu visos šalies bendruomenės buvo kviečiamos teikti paraiškas ir savo projektų finansavimui laimėti iki 10 tūkst. eurų, o bendrą fondą sudaro 100 tūkst. eurų: didžiausia suma per visą iniciatyvos istoriją. Šiemet rekordinis buvo ne tik bendrasis fondas: atrankos metu buvo sulauktas rekordinis paraiškų skaičius, jų gauta daugiau nei 200.

„Mes – bendruomenė“ – tai iniciatyvų konkursas, skirtas prisidėti prie visos Lietuvos bendruomenių, kuriant alternatyvias edukacijos, laisvalaikio ir pramogų erdves, didinant neformalaus mokymosi ir užimtumo galimybes bei vystant edukacijos, kultūros, sporto infrastruktūrą.

„Šie metai ypatingi tuo, jog nusprendėme nesirinkti tikslinės krypties. Šalies bendruomenės galėjo teikti paraiškas siekiant įgyvendinti būtent tuos projektus, kurie joms svarbiausi. Šis projektas iš tiesų svarbus bendruomenėms: gaunamų paraiškų skaičius kasmet auga. Todėl ir mes, norėdami prisidėti prie svarbių projektų, kasmet didiname iniciatyvos „Mes – bendruomenė“ fondą“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Programoje galėjo dalyvauti bendruomenes vienijančios nevyriausybinės ir ne pelno siekiančios organizacijos. Savivaldybės administracija gali teikti tik vieną paraišką su viena organizacija.

Pasibaigus atrankai, bus tikrinama kaip pateiktos paraiškos atitinka keliamus reikalavimus, po ko paaiškės galutinis dalyvių sąrašas. Vėliau, po kompetentingos ekspertų komisijos įvertinimų ir balsavimo internete, paaiškės, kurioms idėjoms bus skirtas finansavimas.

Šiemet prekybos tinklas iš viso bendruomenių idėjų įgyvendinimui skirs rekordinę sumą pinigų – 100 tūkst. eurų. Kiekviena bendruomenė projekto finansavimui galės gauti iki 10 tūkst. eurų. „Mes – bendruomenė“ programos lėšomis gali būti finansuojama iki 70 proc. visos projekto vertės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių