Pereiti į pagrindinį turinį

Banko kortele bus galima atsiskaityti ir už pristatytą siuntą

2016-08-10 06:49
DMN inf.

Tarptautinė siuntų pristatymo bendrovė „DPD Lietuva“ pristato galimybę gyventojams atsiskaityti banko kortele už prekes, pirktas elektroninėse parduotuvėse, jų pristatymo metu.

Š. Mažeikos / BFL nuotr.

 „Priežasčių sukurti sąlygas atsiskaityti kortele pristatymo metu buvo kelios. Lietuvoje apsipirkimo internetu mastai sparčiai auga: per šių metų pirmąjį pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pardavimai internetu augo 34,4 proc., o kortele kaip atsiskaitymo priemone naudojasi 8 iš 10 Lietuvos gyventojų.

Svarbu ir tai, kad apie pusė visų perkančiųjų internetu už pirkinius atsiskaito tik juos gavę į rankas. Tai įvertinę supratome, kad norėdami prisitaikyti prie besiplečiančios elektroninės komercijos rinkos poreikių bei suteikti pirkėjams maksimaliai patogias, jų lūkesčius atitinkančias paslaugas, turime sukurti lanksčias atsiskaitymo galimybes siuntos pristatymo metu“, – sako „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

Atsiskaityti kortele kurjeriui prekių pristatymo metu jau gali Vilniaus gyventojai. Po kelių dienų šią galimybę turės ir kauniečiai, o artimiausiu metu tai bus įmanoma visoje Lietuvoje. „DPD Lietuva“ šią paslaugą diega bendradarbiaudama su banku „Swedbank“.

„Swedbank“ atstovai atkreipia dėmesį, kad siūlydamas klientui keletą skirtingų atsiskaitymo būdų verslas užsitikrina efektyvesnį klientų aptarnavimą. Be to, dėl el. atsiskaitymų įmonės darbuotojai gali efektyviau panaudoti darbo laiką bei išvengti galimų klaidų dirbant su grynaisiais pinigais. Galimybė pasirinkti atsiskaitymo būdą gali prisidėti ir prie didesnio įmonės klientų pasitenkinimo.

„Gyventojų atsiskaitymo įpročiai per pastaruosius penkerius metus keitėsi: tyrimų duomenimis, šiuo metu daugiau nei pusė gyventojų kortele atsiskaito 2-3 kartus per savaitę ar dažniau. Gyventojai atsiskaitymui renkasi kortelę, nes jiems nereikia rūpintis, ar su savimi turimų grynųjų pinigų užteks pirkiniams, laukti grąžos bei tikrinti, ar pardavėjas ją paskaičiavo teisingai. Tad sprendimas sukurti sąlygas atsiskaityti kortele siuntų pristatymo metu yra priimtas tikrai laiku“, – sako Deimantas Trumpickas, „Swedbank“ Lietuvoje Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius.

Galimybė apmokėti grynaisiais prekių pristatymo metu taip pat išliks, tačiau e. pirkėjai galės rinktis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų