Pereiti į pagrindinį turinį

Bavariškas savaitgalis Kaune – karališkosios šeimos receptų įkvėpta virtuvė ir šokiai

2024-04-09 10:55
DMN inf.

Balandžio 5–6 d. Kaune, „Volfas Engelman Galerijoje“, praūžė bavariškas savaitgalis. Pirmą kartą organizuotame dvi dienas trukusiame renginyje sudalyvavo apie 500 savaitgalį bavariškai praleisti nusiteikusių lankytojų – šventėje netrūko gardaus tradicinio bavariško maisto, apyniuotų į litrinius bokalus išpilstytų gėrimų, bavariškais kostiumais pasipuošusios publikos ir linksmų šokių.

„Turiu pasakyti, kad šio renginio sėkmė nustebino ir mus pačius. Nors jau ne pirmus metus organizuojame kitą kur kas didesnę bavarišką šventę – „Oktoberfestą“ – ir joje kasmet sulaukiame daugybės bavariškų tradicijų entuziastų, nesitikėjome tiek jų išvysti pirmą kartą organizuotame bavariškame savaitgalyje. Nors staliukų visiems renginyje norintiems sudalyvauti neužteko, sėdėti nebuvo kada – skambant bavariškoms melodijoms vyko šokiai, žmonės šokdino vieni kitus, garsiai drauge dainavo. Renginyje tikrai nestigo bavariškos dvasios, o nuotaiką užkūrė patys dalyviai“, – pasakojo „Volfas Engelman“ bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė.

I. Gaižausko nuotr.

Anot jos, bavariškame savaitgalyje lankėsi ne tik kauniečiai, bet ir miesto svečiai: „Buvo atvykusių žmonių iš Vilniaus ir kitų miestų. O vykti tikrai buvo ko – renginyje skanavome istorinių karališkosios šeimos virtuvės receptų įkvėptų valgių: brecelių su apyniuoto gėrimo ir trijų sūrių užtepėle, mėsos pyrago, vokiškų dešrelių, kiaulienos karkos, bulvių kukulių, troškintų raudonųjų kopūstų, veršienos šnicelių, „Bratwurst“ dešrelių su bulvių salotomis, antienos kulšelių, kvietinėje tešloje keptų obuolių ir kitų bavariškų skanėstų.

I. Gaižausko nuotr.

Taip pat specialiai bavariškam savaitgaliui išvirėme dvi rūšis naujų gėrimų, kuriuos pilstėme į litrinius bokalus, o fone skambėjo „Allegretto Band“ atliekamos garsiosios bavariškos melodijos – „Rosamunda“, „Raugintų kopūstų polka“, „Ein Prosit der Gemütlichkeit“ ir kitos. Buvo be galo smagus savaitgalis, manau, man pritartų ir dalyviai. Ačiū visiems sudalyvavusiems, jūsų dėka bavariškas savaitgalis buvo sėkmingai pakrikštytas“, – šypsojosi A. Saulėnienė.

I. Gaižausko nuotr.

„Volfas Engelman“ vadovo Mariaus Horbačausko teigimu, žmonių entuziazmas skatina dar labiau stengtis ir pasiūlyti daugiau progų susitikti.

„Nuo tada, kai praėjusiais metais pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su Jo Karališkąja Didenybe Bavarijos princu Luitpoldu von Bayernu ir gavome leidimą virti karališką Bavarijos gėrimą, esame tarsi apsėsti noro į Lietuvą atnešti kuo daugiau bavariškų tradicijų. Kodėl? Nes jos skatina žmones dažniau susitikti, būti kartu, dalintis džiaugsmu ir gerai leisti laiką. Galbūt tai šiek tiek neįprasta mums, lietuviams, nes esame kiek uždaresnio būdo, tačiau pasižiūrėjęs į tai, kaip smagiai žmonės leidžia laiką mūsų organizuojamose šventėse, manau, daugeliui trūksta tos bendrystės. Labai džiaugiamės bavariško savaitgalio sėkme. Nesumeluosiu sakydamas, kad tikrai galvojame tokią ar panašią šventę surengti ir kitąmet. O rudenį vėl pakviesime visus susitikti legendinėje „Oktoberfesto“ šventėje Kaune, kuri vyks jau šeštą kartą“, – sakė M. Horbačauskas.

I. Gaižausko nuotr.

Bravoro vadovas užsiminė, kad bavarišku savaitgaliu apsiriboti neplanuojama – netrukus pakvies žmones ir į kitokius teminius vakarus. „Jau gegužės mėnesį savo erdvėse galvojame pristatyti ir belgiškos virtuvės savaitgalį. Kol kas derinamės meniu ir kertinius renginio akcentus, tačiau tikime, kad tai – puiki proga atrasti dar vieną kitokią virtuvę ir susipažinti su tradicijomis.“

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų