„BLRT Grupp“ pastatė pasaulyje analogų neturinčią jūrinę žuvivaisos baržą

  • Teksto dydis:

„BLRT Grupp“ koncerno dukterinė įmonė „Marketex Marine“ pastatė ir perdavė savo ilgametei partnerei, pasaulinei lyderei – Norvegijos įmonei „AKVA group“ unikalią apie 800 tonų sveriančią žuvivaisos baržą. Galutinis baržos užsakovas yra Norvegijos bendrovė „Norway Royal Salmon“, kuri specializuojasi jūrų akvakultūros technologijų srityje.

„Užsakovui perduotos žuvivaisos baržos ilgis – 64,8 m, plotis – 12 m, o 800 metrinių tonų talpos pašarų saugykla aprūpinta unikalia hibridine pašarų tiekimo sistema. Pašaras į žuvides galės būti tiekiamas po vandeniu. Tokia technologija yra draugiškesnė aplinkai ir reikalauja mažiau energijos sąnaudų. Atlikti bandymai atskleidė, kad ši sistema sunaudoja 70–90 % mažiau energijos nei paviršinio šėrimo sistema. Siekiant efektyviausio rezultato, baržoje veiks abi sistemos, kad užsakovas turėtų galimybę nuspręsti, kurią iš jų naudoti, esant skirtingoms aplinkybėms“, – paaiškino „Marketex Marine“ valdybos pirmininkas Dmitri Gornostajev.

„Su „Marketex Marine“ bendradarbiaujame jau daugiau kaip 10 metų, tačiau šis projektas yra tikras proveržis akvakultūros srityje. Ši barža yra pati didžiausia, ji aprūpinta pažangiausiomis technologijomis ir tokia įranga, apie kurią prieš kelerius metus galėjome tik pasvajoti. Barža bus eksploatuojama atviroje jūroje, todėl joje įrengta apsaugos nuo supimo ir apvirtimo sistema, be to, specialiai šiai baržai sukūrėme V formos korpusą. Padidinto atsparumo klasė leis baržai atlaikyti aukštesnes bangas ir oro sąlygas“, – pasakojo „AKVA group“ valdybos narys Per Andreas Hjetland.

„BLRT Grupp“ nuotr.

Ši barža bus eksploatuojama atviroje jūroje, ji yra skirta aptarnauti specialiai jai suprojektuotas naujo tipo žuvides, kurios bus panardintos į 6–8 metrų gylį. Tokios žuvidės padės išvengti žuvų ligų, kurias sukelia patogeniniai mikroorganizmai, gyvenantys paviršiniuose telkinių vandenyse.

Per pastaruosius 15 metų „Marketex Marine“ žuvų auginimo pramonei pastatė daugiau kaip 350 baržų, kurios sėkmingai eksploatuojamos visame pasaulyje: nuo Japonijos iki Čilės ir nuo Norvegijos iki Graikijos. Mažųjų laivų statybos ir žuvų veisimo rinkoms „Marketex Marine“ siūlo sprendimus „iki rakto“, t. y. nuo baržų projektavimo iki pagaminto produkto perdavimo klientui. Bendrovė pirmauja žuvų veisimui skirtų plieninių baržų statybos srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietietis

pietietis portretas
puiku-pagamino gera daikta, bet su "analogov net " gal kiek juokinga.

tomas

tomas portretas
Šaunuoliai ne tik statytojai, bet ir užsakovai - tokos modernios žuvų veisyklos bando spręsti žuvų išteklių mažėjimo problemas Baltijoje.

Šaunuoliai statytojai

Šaunuoliai statytojai portretas
Puiku, lieka tik pasidžiaugti už puikiai dirbančią gamyklą, jos vadovus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių