Meteorologai užfiksavo, kad antrasis spalio dešimtadienis buvo karščiausias Lietuvoje nuo 1961 m. Savaitgalį, spalio 18-20 dienomis, rekordiškai šoktelėjus termometrų stulpeliams šašlykų pardavimai didžiausiame šalies prekybos tinkle „Maxima“ išaugo perpus, lyginant su trečiuoju spalio savaitgaliu pernai.
„Akivaizdu, kad šįmet grilio sezonas užsitęsė ir nepaisant įpusėjusio rudens kepsninėmis ir šašlykinėmis mūsų pirkėjai naudojosi ne mažiau aktyviai negu vasarą. Bobų vasaros laikotarpiu šviežios, marinuotos šašlykų mėsos pardavimai sparčiai imdavo kopti aukštyn penktadienį, piką pasiekdavo šeštadienį ir didelę paklausą išlaikė sekmadienį. Šašlykų šiltais rudens savaitgaliais parduodame iki 10 tonų“, – teigia prekybos tinklo komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Geriausiai šašlykams tinka kiaulienos sprandinės mėsa, nes joje yra pakankamai riebalų, kurie neleidžia virš žarijų čirškančiai mėsai išsausėti.
Naujausi komentarai