Darbą pradeda naujas Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas

Darbą trečiadienį pradedantis naujasis Maisto ir veterinarijos vadovas Mantas Staškevičius žada stiprinti maisto saugą, skatinti trumpąsias tiekimo grandines bei mažinti maisto švaistymą, taip pat didinti gyvūnų gerovės kontrolę.

Pasak M. Staškevičiaus, vienas pagrindinių jo kadencijos tikslų bus trumpųjų grandinių atsiradimas,  smukiųjų gamintojų skatinimas.

„Ką pamatėme ir po karantino, kad ilgosios maisto grandinės ne visais atvejais užtikrina maisto tiekimą prekybos centrams, vartotojams, dėl to kuo daugiau trumpųjų grandinių atsiras ir kuo geresnės sąlygos bus, tuo daugiau tinkamo, ekologiško maisto pateks vartotojams“, – BNS sakė M. Staškevičius.

Jo teigimu, taip pat planuojama tobulinti laboratorinius tyrimus, nustatant maisto klastotes, nes neretai pasitaiko atvejų, kad įvairūs maisto produktai, pavyzdžiui, žvėriena, gaminami iš paprastesnių žaliavų nei deklaruojama parduodant.

Mūsų tikslas – patobulinti labdaros ir paramos aprašus, kurie leistų produktus, kurių galiojimo terminas pasibaigęs, tiekti vartotojams, aišku, įvertinus saugą ir kokybę.

Be to, pasak M. Staškevičiaus, daug maisto vis dar yra išmetama, todėl mažinant jo švaistymą bus siekiama jį atiduoti įstaigoms ar žmonėms, kuriems jo labiausiai reikia.

„Mūsų tikslas – patobulinti labdaros ir paramos aprašus, kurie leistų produktus, kurių galiojimo terminas pasibaigęs, tiekti vartotojams, aišku, įvertinus saugą ir kokybę. Yra pakankamai daug produktų pasibaigusio galiojimo, ypač negyvūninės kilmės, kurie gali būti atiduodami ar dovanojami“, – sakė naujasis tarnybos vadovas.

Jis taip pat teigė sieksiantis mažinti antibiotikų naudojimą žemės ūkio produktų gamybai, skatinti  duomenų bazes, kur bus galima kontroliuoti, kiek antibiotikų parduodama, kaip ir kam jie naudojami.

Be to, M. Staškevičiaus tikino sieksiantis, kad naminiai gyvūnai būtų pardavinėjami tik iš registruotų ir patvirtintų veislynų.

Be to, jis sakė norintis didinti duomenų atvėrimą visuomenei ir verslui, taip pat kurti „naujoko paketą“ – vietą, kurioje norintis pradėti verslą žmogus rastų visus tam reikalingus teisės aktus ir reikalavimus.

Pastaruosius ketverius metus M. Staškevičius tarnyboje dirbo vadovo pavaduotoju, jis kuravo veterinarinės gyvūninės kilmės maisto saugos ir higienos kontrolės sritį, pasienio postų veiklą, naujų veterinarinių sertifikatų derinimą.

M. Staškevičius pakeitė ketverius metus vadovavusį ir kadenciją baigusį Darių Remeiką.

39-erių metų M. Staškevičius yra baigęs Kauno technologijos universitetą ir tuometinę Lietuvos veterinarijos akademiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių