Pereiti į pagrindinį turinį

Etikos komisija: „Escolit“ vadovė supainiojo interesus

2014-05-28 13:18
A.Ufarto/BFL nuotr.

Vaistų nuo tuberkuliozės kūrimo laboratoriją žadančios statyti bendrovės "Escolit" viena savininkių - Telšių verslo inkubatoriaus direktorė Virginija Jasevičienė supainiojo viešuosius ir privačius interesus, antradienį nutarė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Anot komisijos, V.Jasevičienė privačių interesų deklaracijoje nenurodė, jog yra "Escolit" direktorė ir akcininkė. Be to, komisija nustatė, kad Telšių verslo inkubatoriaus patalpas ji išnuomojo "Escolit" bei atstovavo bendrovės interesams valstybės institucijose.

Į VTEK dėl V.Jasevičienės interesų vasarį kreipėsi ūkio ministras Evaldas Gustas, kuris kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą, kad ši išsiaiškintų, ar "Escolit" gauta 14,38 mln. litų Europos Sąjungos (ES) parama laboratorijos statybai skirta teisėtai.

Seimo nariai Dainius Kreivys ir Andrius Kubilius tuomet teigė, kad parama "Escolit" skirta neskaidriai, nes esą V.Jasevičienė įmonės akcijų yra gavusi dovanų iš Ukrainos verslininkų, kurie tokiu būdu esą norėjo užsitikrinti europinę paramą. Be jos, įmonės akcijų nemokamai esą yra gavusios dar dvi Lietuvos pilietės.

Konservatorius A.Kubilius yra kreipęsis į parlamentinę Antikorupcijos komisiją, kad ji išsiaiškintų, ar Ūkio ministerijos pareigūnų, taip pat paties ministro veiksmuose nebuvo korupcijos požymių, priimant sprendimus dėl paramos " Escolit".

Registrų centro duomenimis, 17,97 proc. pernai kovą įsteigtos bendrovės "Escolit " akcijų valdo V.Jasevičienė, 16,99 proc. - Modesta Vilienė, po 16,34 proc. - Ukrainos piliečiai Michailas Cvietkovas, Oleksandras Stelmachas ir Romanas Jefimenka, dar 16,01 proc. - Vytautė Balanaškaitė-Šatė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų