„Eurofins“ kokybės ženklas: ką jis reiškia ant produkto pakuotės?

  • Teksto dydis:

Nuo šiol „Lidl“ pirkėjai Lietuvoje jau gali rinktis išskirtinės kokybės ženklu „Eurofins“ pažymėtus ne tik šviežią mėsą, žuvį, bet ir pieno produktus. Šiame prekybos tinkle esantys produktai yra vieninteliai Lietuvoje, turintys pasaulinių kokybės tyrimų lyderių „Eurofins“ suteikiamą kokybės ženklą.

Lidl griežti kokybės reikalavimai

Kaip „Kauno dienai“ pasakojo „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento atstovas Karolis Lebednikas, prekybos tinklas bendradarbiavimą su „Eurofins“ maisto produktų analizių ir tiekėjų auditavimo srityje pradėjo dar prieš pirmųjų parduotuvių atidarymą šalyje. Buvo būtina atlikti daugybę pasirengimo darbų, įdiegiant ir užtikrinant griežtus „Lidl“ kokybės procesus, o tam reikėjo partnerio, turinčio tarptautinę ekspertinę patirtį audituojant maisto kokybę, saugos ir gamybos vietas pagal tarptautinius GFSI standartus reikalavimus.

Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis „Lidl“ kokybės kontrolės grandinėje.

Paklaustas, ką reiškia reiškia „Eurofins“ žymėjimas, „Lidl“ atstovas paaiškino, kad produktas su šiuo kokybės spaudu, reiškia, kad nepriklausoma, tarptautinė viena iš didžiausių laboratorijų grupių pasaulyje – „Eurofins“ nuolat kontroliuoja taip pažymėtų gaminių kokybę.

„Eurofins“ – pripažintas maisto, farmacijos produktų ir aplinkos tyrimų lyderis, sparčiai augantis žaidėjas besiformuojančioje klinikinių diagnostinių tyrimų srityje. Kompanija turi daugiau nei 30 metų patirtį, 800 laboratorijų visuose pasaulio žemynuose (50 šalių), 48 tūkst. darbuotojų. Kiekvienais metais atlieka daugiau nei 360 mln. tyrimų ir gali pasiūlyti 200 tūkst. skirtingų tyrimų metodų.

Karolis Lebednikas / „Lidl Lietuva“ nuotr.

Pradėjo nuo mėsos ir žuvies

„Maisto produktų žymėjimo kokybės spaudu projektą pradėjome dar 2018 m., – priminė K.Lebednikas. – Jau nuo tada pirkėjai galėjo pastebėti ant „Lidl“ privačių prekės ženklų šviežios mėsos ir žuvies pakuočių naują ženklą, nurodantį, kad šių gaminių kokybė patvirtinta „Eurofins“. Tuo siekiame atkreipti pirkėjų dėmesį į šviežių mėsos ir žuvies gaminių kokybės aspektus bei padėti renkantis iš rinkoje esančių prekių įvairovės.“

Beje, prekybos tinklas taip pat atkreipia dėmesį, kad ir „Lidl“ specialios technologijos pakuotės užtikrina tris mėsai ir žuviai svarbiausius sertifikavimo kriterijus – švarą, kokybę ir šviežumą.

Kai prieš dvejus metus Lietuvos pirkėjams buvo pristatyti pirmieji kokybės spaudu ženklinti maisto produktai (mėsa ir žuvis), šį „Lidl“ žingsnį sveikino ir „Eurofins“ analitinės laboratorijos atstovai. Anot jų, prekybos tinklo iniciatyva papildomai tikrinti produktus ir informuoti apie tai pirkėjus atspindi atsakingą „Lidl“ požiūrį. Drauge su reikalavimais, kuriuos mažmenininkas taiko žaliavoms ir tiekėjo gamybos praktikai, sukuriama vientisa ir nuosekli kokybės kontrolės sistema. „Eurofins“ analitinės laboratorijos atstovai džiaugėsi galėdami prisidėti prie jos, pasitelkę savo ekspertines žinias, tyrimų metodikas ir techninę bazę.

Ką pirkėjai nori žinoti apie pieną?

„Nuo šiol dalis privačių „Lidl“ prekės ženklo pieno produktų žymimi „Eurofins“ spaudu, nurodančiu, kad šių gaminių kokybei teikiamas išskirtinis dėmesys. Ir ateityje planuojama šį asortimentą išplėsti dar labiau“, – teigė K.Lebednikas.

Pasak „Lidl“ atstovo, prekybos tinklas klientams savo tinklalapyje sukūrė atskirtą skiltį, skirtą pieno produktų kokybei. Paprastai ir aiškiai vartotojui pateikti svarbiausi sudėtingos pieno tiekimo grandinės aspektai ir pieno produktų asortimentas. Tai pienas, kefyras, rūgpienis, varškė, grietinė, plakamoji grietinėlė. O „Eurofins“ spaudas nurodo, kad šioms maisto prekėms teikiamas išskirtinis dėmesys, nes pirkėjams svarbiausia, iš ko ir kaip jos pagamintos.

„Spinter Research" šiemet liepą vykdytas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas dėl pieno produktų vartojimo parodė, kad daugiau nei pusė (55 proc.) lietuvių, rinkdamiesi pieno produktus, galvoja apie antibiotikų naudojimą gyvulininkystės ūkiuose, dar 48 proc. gyventojų atsakė, kad apskritai jiems rūpi pieno produktų sudėtis, o 35 proc. rūpi švaros ir higienos reikalavimų atitikimas pieno produktų gamyboje.

Todėl, K.Lebedniko teigimu, prekybos tinklas taiko nuoseklią maisto prekių kokybės užtikrinimo sistemą. O pieno produktų gamyba vyksta tik sertifikuotose gamybos vietose, kurios reguliariai yra audituojamos „Lidl“.

Tinklas ir pats inicijuoja tyrimus

„Prekybos tinklas griežtai rūpinasi maisto produktų kokybe nuo derybų su tiekėjais apie galimą bendradarbiavimą bei jų gaminių įtraukimo į asortimentą iki kasdienės prekybos. Tinklas ne tik reikalauja iš partnerių reguliariai tirti produkciją, bet ir pats inicijuoja procesų patikras tiekėjų gamybos vietose.“

„Lidl“ taip pat inicijuoja papildomus laboratorinius produktų tyrimus. Jų metu yra tikrinami gaminių mikrobiologiniai saugos ir kokybės parametrai, jų rūgštingumas, atliekami maistinės vertės tyrimai ir sensorinis vertinimas, stebimas sunkiųjų metalų ir toksinų kiekis, kiti kokybiniai fizikocheminiai parametrai atsižvelgiant į produkto specifiką. Savo ruožtu patikros „Eurofins“ laboratorijoje – papildomas tiekėjų kontrolės žingsnis.

„Kiekvienam produktui sudaromi atskiri kontrolės ir tyrimų planai, – pasakojo „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento atstovas. – Kontrolės ir tyrimų planuose esantys analizuotini parametrai apima privalomus reikalavimus pagal vienodus visoje ES taikomus teisės aktus bei papildomus, susijusius su konkrečiu maisto produktu.“

„Lidl“ pieno produktų kokybės užtikrinimo sistema veikia įvairiomis priemonėmis – visa pieno produkcija yra operatyviai paskirstoma į prekybos vietas, užtikrinant tinkamą transportavimo temperatūrą, vykdomi ne tik vidiniai tyrimai, reaguojant į klientų nuomones ir pageidavimus, bet ir ekspertinės „Lidl“ kokybės departamento degustacijos bei prekyboje esančių produktų vertinimas.

„Užtikrindami geriausią kainos ir kokybės santykį, rūpinamės, kad pirkėjai būtų informuoti apie mūsų siūlomų produktų kokybę, – paklaustas, kodėl prekybos tinklas ėmėsi tokios iniciatyvos, paaiškino K.Lebednikas. – Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis mūsų kokybės kontrolės grandinėje, kurio ėmėsi „Lidl Lietuva“, taip suteikdama pridėtinę vertę vartotojams.“


Įsigyti galima visose Lidl parduotuvėse

„Eurofins“ kokybės ženklu pažymėtų pieno produktų galima įsigyti visose 50 „Lidl“ parduotuvių visoje Lietuvoje. Šiuo metu „Lidl“ parduotuvės veikia 20-yje šalies miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine ir Šilutėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilos kai kuriuos

Pilos kai kuriuos portretas
produktus reikia rimtai ištirti - kai kartais pataikai nusipirkt tai neimanoma valgyt.Tiesiog bjaurūs

Pirkau

Pirkau portretas
Lidl, nes buvo mažos kainos. Dabar pienas ten pabrangęs 20 ct, nei prieš 2 metus. Gal piene atsirado sidabro atomų?

yja

yja portretas
jau lidlai nebetenka pirkėjų, kad taip pastoviai reklamuojasi? Atsibudo lietuvaičiai, kad negaus geros prekės už skatikus....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių