FNTT: „Danske Bank“ yra pateikęs tris pranešimus apie įtartinas operacijas

  • Teksto dydis:

Paviešinus naujos informacijos apie abejotinos kilmės pinigų pervedimus per Baltijos šalyse veikusius „Danske Bank“ padalinius, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė, kad iš banko padalinio Lietuvoje 2014-2018 metais gavo tris pranešimus apie įtartinas operacijas ar sandorius.

„Visais atvejais buvo atlikta pranešimų analizė ir priimti sprendimai dėl tolesnių veiksmų pagal Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo nuostatas. Ikiteisminių tyrimų pradėta nebuvo“, – BNS nurodė FNTT atstovė spaudai Modesta Zdanauskaitė.

Pasak jos, FNTT nuolat stebi rinką ir vykdo Lietuvos finansų įstaigų bei kitų subjektų informacijos analizę.

Tarptautinio žurnalistinio tyrimo autoriai ketvirtadienį pranešė, kad per „Danske Bank“ Lietuvos padalinį pastarąjį dešimtmetį buvo pervedami dideli kiekiai abejotinos kilmės pinigų. Tyrimas remiasi „BuzzFeed News“ gautais nutekėjusiais duomenimis.

Į viešumą iškilus „Danske Bank“ pinigų plovimo prevencijos spragoms, iki šiol daugiausiai kalbėta apie banko padalinį Estijoje. Po pinigų plovimo skandalo „Danske Bank“ pernai priėmė sprendimą stabdyti bankinę veiklą Baltijos šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių