Pereiti į pagrindinį turinį

FNTT: tiriant „Snoro“ bylą iš Šveicarijos pargabenti svarbūs dokumentai

2014-12-17 11:14
BNS inf.
Vytauto Petriko nuotr.

 Šveicarijos teisėsaugos institucijos surinko ir perdavė Lietuvai dokumentus, kurie yra svarbūs ir reikšmingi teisėsaugos tyrimui dėl žlugusio „Snoro” banko vadovų ir didžiųjų akcininkų veiklos.

Tai išskirtinis atvejis, nes dėl Šveicarijos teisinės sistemos ypatumų įrodymų perdavimas kitoms šalims yra labai apsunkintas, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Dokumentai FNTT pareigūnams Ciuriche perduoti gruodžio 15 dieną, o pervežimo saugumą užtikrino Lietuvos kriminalinės policijos biuras bei Europolas - nuo Ciuricho iki Lenkijos–Lietuvos pasienio pareigūnus lydėjo eskorto ekipažai.

„Snoro“ bankroto administratorius iš Šveicarijos banko „Julius Baer“ siekia susigrąžinti 829 mln. litų, kurie buvo neteisėtai išmokėti Raimondui Baranauskui ir Vladimirui Antonovui, taip pat vertinamos galimybes pareikšti pretenzijas ir kitiems bankams Šveicarijoje.

Buvę pagrindiniai „Snoro“ akcininkai Rusijos pilietis V.Antonovas, valdęs 68,1 proc. banko akcijų, ir Lietuvos pilietis R. Baranauskas, turėjęs 25,3 proc. akcijų, yra sulaikyti Londone pagal Lietuvos prokurorų išduotą Europos arešto orderį. Galutinio sprendimo dėl jų perdavimo Lietuvai Didžiosios Britanijos teismai dar nėra priėmę.

V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam „Snorui“ bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų