I. Šimonytė apie antrą „vienaragį“: investuotojai Lietuvoje gali jaustis saugūs

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad antrasis Lietuvos „vienaragis“ yra konkretus įrodymas, kad investuotojai Lietuvoje gali jaustis saugūs.

Taip ji kalbėjo penktadienį susitikusi su bendrovės „Nord Security“ įkūrėjais ir vadovais Eimantu Sabaliausku ir Tomu Okmanu, pasveikindama įmonę tapus antruoju Lietuvos „vienaragiu“ – startuoliu, kurio vertė viršija milijardą dolerių.

„Tai didelis žingsnis į priekį ir didelis tarptautinis pripažinimas. Be to, tai yra konkretus įrodymas, kad investuotojai Lietuvoje gali jaustis saugūs – šiuo atveju jie savo pinigais balsavo, kad Lietuva yra saugi šalis. Sveikinu ir linkiu nepritrūkti entuziazmo siekti naujų tikslų, o taip pat tikiuosi, kad tai bus paskata jo nepritrūkti ir tiems Lietuvos startuoliams, kurie šiandien tik žengia pirmuosius žingsnius“, – pranešime sakė I. Šimonytė.

Lietuvių įkurtas startuolis „Nord Security“ šią savaitę pritraukė 100 mln. JAV dolerių investiciją ir jo vertė perkopė 1,6 mlrd. JAV dolerių.

T. Okmanas anksčiau BNS sakė, kad bendrovė tokio įvertinimo nesiekė, tačiau pripažinimas yra gera naujiena ne tik verslui, bet ir Lietuvai, į kurią dėmesį gali atkreipti užsienio investuotojai.

„Nord Security“ pagrindiniu investuotoju tapo rizikos kapitalo fondas „Novator Ventures“, prie sandorio prisijungė investuotojai „Burda Principal Investments“, „General Catalyst“ bei daug verslo angelų: Ilkkas Paananens (Ilkas Pananenas, „Supercel“l), Mikis Kuusis (Mikis Kuusis, „Wolt“) Mattas Mullenwegas (Matas Mulenvegas, „Automattic“) ir kiti.

„Vienaragio“ statusą iki šiol Lietuvoje turėjo drabužių mainų ir prekybos startuolis „Vinted“, jo vertė milijardo eurų ribą perkopė 2019-ųjų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių