„Iki“ pristatė pirmąją parduotuvę, kurioje visos kainų etiketės skaitmenizuotos

  • Teksto dydis:

Prekybos tinklas „Iki“ tęsia parduotuvių modernizaciją ir vienoje iš sostinėje įsikūrusių „Iki“ parduotuvių pirkėjams pasiūlys netradicinę apsipirkimo patirtį. Tai bus pirmoji „Iki“ parduotuvė, kurioje įprastus popierinius kainolapius visuose skyriuose pakeis elektroninės kainų etiketės. Investicijos į šią technologiją siekia apie 130 tūkst. eurų.

Prekybos tinklo „Iki“ valdymo direktorės Linos Muižienės teigimu, sprendimas elektronines kainų etiketes diegti visoje parduotuvėje, o ne tik tam tikruose jos skyriuose, buvo priimtas norint maksimaliai išnaudoti technologinius pranašumus ir suefektyvinti kasdienius procesus.

„Visų pirma, atsižvelgiant į tai, kad elektroninės kainų etiketės bus diegiamos visoje parduotuvėje, tai leis sumažinti darbo sąnaudas ir darbuotojams gerokai palengvinti jų kasdienį darbą – nebereikės patiems atnaujinti kainų lentynose, mat nuo šiol visuose be išimties skyriuose ji bus pateikiama nuotoliniu būdu centralizuotai. Taip pat tai leis išvengti žmogiškojo faktoriaus ir maksimaliai užtikrinti kainų lentynose tikslumą, efektyviau valdyti prekių atsargas visoje prekybos salėje.

Be to, šis žingsnis prisidės prie tvaresnės aplinkos kūrimo – atsisakydami popierinių kainolapių, sumažinsime popieriaus sąnaudas bei jų spausdinimui sunaudojamos energijos kiekį. Neabejojame, kad ilgalaikėje perspektyvoje ši technologinė naujovė atneš ir daugiau naudų, kurias pajus tiek mūsų darbuotojai, tiek pirkėjai“, – sako L. Muižienė.

Lina Muižienė

„Siekiame, kad visos parduotuvės Lietuvoje būtų modernios, šiuolaikiškos ir atitiktų pirkėjų poreikius, todėl pirmenybę teikiame tokiems sprendimams, kurie leistų pasiūlyti geriausią apsipirkimo patirtį. Diegiant elektronines kainų etiketes minimoje parduotuvėje, rėmėmės tarptautinio prekybos tinklo „REWE Group“ pavyzdžiu, mat šiai įmonių grupei priklausančios konkrečios parduotuvės Europoje jau kurį laiką jas sėkmingai naudoja. Matomi apčiuopiami rezultatai skatina perimti sukauptą gerąją patirtį ir ją pritaikyti Lietuvoje“, – tikina prekybos tinklo „Iki“ valdymo direktorė.

Kol kas kainų etiketės skaitmenizuotos tik Vilniuje, Mindaugo g. 25, esančioje „Iki“ parduotuvėje, tačiau ateityje, įvertinus jų efektyvumą, planuojama, jog šis sprendimas pamažu atsiras ir kitose prekybos tinklui priklausančiose parduotuvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
A pirkej dxin ka jus ten darot jiems svarbu mazesneskainos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių