Investuotojas A. Rakauskas perka „PayRay“ banką

  • Teksto dydis:

Investuotojo Artūro Rakausko valdoma bendrovė „ERA Family Finance“ kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl leidimo įsigyti 100 proc. banko „PayRay Bank“, susidūrusio su Lietuvos banko sankcijomis, akcijų.

„Turime aiškią viziją ir planą, kaip, pasinaudodami savo sėkminga patirtimi finansų sektoriuje, prikelsime banką naujam gyvenimui pagal aukščiausius tvarumo ir skaidrumo standartus, glaudžiai bendradarbiaudami su Lietuvos banku. „PayRay“ yra sveikas ir perspektyvus bankas su stipria ir profesionalia vadovų komanda, tačiau iššūkių kelia ligšiolinių banko akcininkų santykis su mūsų šalies reguliaciniais reikalavimais“, – komentare Eltai teigia A. Rakauskas.

Pasak jo, išsamesni banko vystymo planai bus pristatyti, gavus leidimą sandoriui.

„Suprantame savo atsakomybes pastatyti banką ant stabilių bėgių, taip prisidedant prie šalies finansų sistemos tvarumo“, – sako A. Rakauskas.

Nuo 2020 m. veikiantis „PayRay“ bankas teikia finansines paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui Lietuvoje ir Latvijoje. Kaip skelbta žiniasklaidoje, banko akcininkas yra Liuksemburge registruotas holdingas „2404 S.A.“, galutiniai įmonės akcininkai yra italų kilmės verslininkai Luigi Grandi ir Gabriele Balducci.

Šių metų pradžioje Lietuvos bankas „PayRay“ veikloje nustatė įvairių teisės aktų pažeidimų bei trūkumų, susijusių su apskaita, kredito rizikos valdymu, funkcijų perdavimu ir kt. Už tai bankui buvo skirta skirta 210 tūkst. eurų bauda, taip pat kitos poveikio priemonės ir įpareigojimai. Lietuvos banko teigimu, jam nebuvo teikiama informacija apie visos finansinės grupės, kuriai priklauso „PayRay“, finansinę būklę.

„PayRay“ kontrolę įgyjanti „ERA Family Finance“ yra šio sandorio įgyvendinimo tikslais A. Rakausko įsteigta valdymo bendrovė.

A. Rakauskas kartu su Suomijos koncernu „Kesko“ kontroliuoja didžiausią Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių parduotuvių tinklą „Kesko Senukai“ ir elektroninės prekybos bendrovę „Kesko Senukai Digital“, taip pat jam priklauso kontrolinis akcijų paketas nekilnojamojo turto investicinėje kompanijoje „Pirmoji investavimo įmonė“, įvairūs nekilnojamojo turto objektai.

2013 m. A. Rakauskas su partneriais iš bankrutavusio banko „Snoras“ administratoriaus įsigijo „Snoro lizingą“, kurio pagrindu sukūrė lyderiaujančią pirkimo išsimokėtinai ir vartojimo paskolų kompaniją „Mokilizingas“ bei 2018 m. pardavė ją Estijos bankui „Inbank“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezurnalistas

Nezurnalistas portretas
Labai tikiu Rakauskais. Perkelsiu visus pinigus į rakauskiuko banką

vel su nauju ynirsiu vogs ir suks aferas

vel su nauju ynirsiu vogs ir suks aferas portretas
kol bankrutuos kaip ,,Snoras,,, nufifines is lietuvos biudzeto virs 11 milijardu euru ,.... is kuriu grybauskaites -vasiosLEUsko apiplesusiu Snoro banka papigiai ,,,,uzpirko,,, ,,Snoro Lizinga su kurio pagrindu sukure kompanija ,,, MikiMauzas,, per kuria isplove per estu banka ,, Inbank,,, vogtus ,,Snoro,,, milijardus ir juos sukiso y savo saskaitas afsoru bankuose uzsienyje....kaip sake Kuprotas Ozys is tvartelio---tai buvo ejimas zirgu [ issisiepusia kumele is seimo]....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių