„INVL Technology“ planuoja investicijas Baltijos šalyse ir Rytų Europoje

  • Teksto dydis:

Reorganizavimą užbaigusi investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovė "INVL Technology" ketina pritraukti daugiau kaip 10 mln. eurų, kuriuos panaudos kitų įmonių įsigijimams.

"Susijungus turto valdymo ir informacinių technologijų verslo įmonėms, naujoji bendrovė perėmė abi kompetencijas ir visą sukauptą patirtį, intelektinį kapitalą, sąsajas su mokslu ir kitas vertės auginimo praktikas. Dabar kreipsimės į Lietuvos banką dėl uždaro tipo investicinės bendrovės licencijos bei sieksime pritraukti ne mažiau kaip 10 mln. eurų kapitalo investicijoms", - pranešime spaudai sakė "INVL Technology" direktorius Kazimieras Tonkūnas.

Pasak jo, pritrauktos lėšos bus investuojamos į kitas informacinių technologijų įmones, veikiančias Baltijos šalyse, Rytų Europoje bei esamų pajėgumų stiprinimą. Šiuo metu didžiausios "INVL Technology" investicijos yra 100 proc. valdoma kritinės infrastruktūros bendrovė BAIP, Norvegijos "Norway Registers Development" ir specializuota kibernetinės saugos įmonė NRD CS.

"Verslo verslui segmentas Europoje yra santykinai stabilus, vyrauja aukšti įėjimo į rinką barjerai. Todėl didelė dalis profesionalių, kokybiškas ir inovatyvias paslaugas siūlančių įmonių susiduria su augimo namų rinkoje lubomis. Fonde esančių įmonių pranašumas tas, kad jos papildo viena kitą. Išnaudodamos bendrą ilgalaikį įdirbį kiekviena iš jų gali įsitvirtinti naujose rinkose", - tvirtino K.Tonkūnas.

Jo teigimu, "INVL Technology" ir toliau plės pardavimų kanalą Rytų Afrikoje ir Pietryčių Azijoje, o grupei priklausančios įmonės turės prieigą prie naujų klientų ir darbuotojų resursų šiose rinkose.

"Mūsų tikslas - per 10 metų išvystyti kiekvieną įmonę taip, kad didžioji dalis jų veiktų globaliai, turėtų tvarius verslo modelius ir būtų įdomios kitiems strateginiams investuotojams", - sakė K.Tonkūnas.

Reorganizavimas, kurio metu prie BAIP grupės buvo prijungta nuo investicijų bendrovės "Invalda LT" pernai atskirta įmonė "INVL Technology", baigtas vasario 9 dieną.

Bendrovės, tęsiančios veiklą "INVL Technology" pavadinimu, akcijos bus kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilnius biržoje. Planuojama, kad prekiauti biržoje šios bendrovės akcijomis bus galima nuo kovo mėnesio. Pradinė įmonės kapitalizacija siekia 8,146 mln. eurų, o perskaičiuota vienos akcijos kaina turėtų būti 1,33 euro.

Po reorganizavimo veikiančios "INVL Technology" valdyba ir vadovas nepasikeitė - darbą valdyboje tęsia K.Tonkūnas, Gytis Umantas, Alvydas Banys, Vytautas Plunksnis bei Nerijus Drobavičius.

Pagrindiniai "INVL Technology" akcininkai yra A.Banys (5 proc.) bei jo valdoma "LJB Investments" (20 proc.), Irena Ona Mišeikienė (19 proc.), K.Tonkūnas (13,7 proc.), "Invalda LT" (8,2 proc.) bei "Lucrum investicija" (5 proc.). Bendrovė iš viso turi daugiau kaip 3,5 tūkst. akcininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių