Klaidingos prekių kainos „Maximoje“ sukėlė šaršalą: ne suma čia svarbiausia

Tautiečius, kurie skaičiuoja kiekvieną centą, parduotuvėse atidžiai seka prekių kainas, erzina prekybos vietose pamatyti netikslumai. Šį kartą virtualioje erdvėje kilo šaršalas dėl „Maximoje“ parduodamos varškės kainos. Prekybos tinklo atstovai tikina, kad įsivėlė klaida. 

„Mindaugo „Maximoje“ pastebėjau tokį kainų neatitikimą ir manau, kad tai daroma sąmoningai. Viena konsultantė nežinojo, kaip paaiškinti, kitas konsultantas bandė į gramus apeliuoti ir nuėjęs tikrino, kaip jų skaitytuvas rodo, bet faktas tas, kad viena suma didelėmis raidėmis rašoma kainų eilutėje, o kita suma už kilogramą rašoma ant pakuotės ir jau suskaičiuota, kiek mokėti. Kilogramo skirtumas yra 50 euro centrų, tačiau ne suma čia svarbi, o pats faktas“, –  prieš kelias dienas patirtimi parduotuvėje dalijosi Laura.

Moteris paviešino ir lentynoje padėtos varškės pakuotės nuotrauką, kurioje matyti, kad vienoje vietoje kaina už varškės kilogramą nurodyta 6,49 euro, o ant produkto pakuotės – 6,99 euro už kilogramą.

Feisbuko grupėje „Maxima“ atradimai ir nusivylimai“ kaipmat užvirė diskusija – po įrašu nugulė apie 150 komentarų. Internautai svarstė, kad galbūt nurodytos skirtingo gaminio kainos, spėliojo, kad kaina galėjo skirtis dėl varškės svorio, tarkim, perkant kilogramo pakuotę kaina būtų mažesnė, o perkant mažesniais kiekiais supakuotą varškę – didesnė.

Pas jus dar nieko. Man tai stipriai neatitiko kaina.

„Tai, kad čia ne ta varškė. Čia maža pakuotė, o kaina uždėta ten, kur kilogramas varškės“, – aiškino Violeta.

„Kaina atspausdinta birželio mėnesį, prekė pabrango, o etiketės nepakeitė. Visas kriminalas“, – nuomonę dėstė Jolanta.

„Kainos kyla kiekvieną dieną, visų kainų darbuotojai negali peržiūrėti. Pati dirbu „Maximoje“ ir žinau, kad vienas darbuotojas dirba keturiuose skyriuose“, – rašė kita internautė.

Diskusijoje pirkėjai aprašė ir daugiau atvejų, kurie jiems įsiminė.

„Šiandien toje pačioje „Maximoje“ užkliuvo aliejaus kainos neatitikimai. Prekė išdėliota trijose skirtingose vietose ir visose to paties vieno litro aliejaus kaina skiriasi. Paklausus konsultantės, kodėl ta pati prekė (kartu patikrinome prekės kodus), bet kainos skiriasi, negalėjo atsakyti“, – rašė kita parduotuvės lankytoja Brigita.

„Pas jus dar nieko. Man tai stipriai neatitiko kaina“, – nuotraukomis dalijosi Daiva. Ji užfiksavo, kaip prie tortų lentynos parašyta kaina išties priverčia stebėtis, nes yra itin nedidelė – nesiekia net dviejų eurų. Pasirodo, kad kaina ne torto, o garstyčių.

Feisbuko grupės „Maxima“ atradimai ir nusivylimai“ nuotr.

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė atsiprašė už nesusipratimą, jeigu klientai buvo suklaidinti.

„Ant varškės buvo nurodyta neteisinga kaina ir tai yra tiekėjo klaida. Varškės kaina, kaip ir nurodyta kainolapyje, yra 6,49 euro už kilogramą. Ši kaina buvo taikoma perkant šį gaminį, nepaisant to, kad ant varškės buvo užklijuota didesnė kaina – 6,99 euro už kilogramą, – teigė prekybos tinklo atstovė. – Garstyčių kainolapis prie torto yra tiesiog žmogiškoji klaida, kuri buvo netyčia padaryta dėl skubos. Įvairių pasitaiko klaidų, tačiau jas pastebėjus operatyviai sprendžiame ir imamės priemonių, kad ateityje nepasikartotų.“

Kilus klausimams ar susidūrus su kitais nesklandumais, prekybos tinklo atstovai prašo juos informuoti ir susisiekti. Prašoma skambinti nemokama informacine linija 880020050, rašyti el. paštu klientai@maxima.lt ar tiesiog kreiptis į parduotuvės administraciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
bet kazkodel " netycines " klaidos kainose yra didesnes bet ne mazesnes negu tos vadinamos " tikros " kainos ... mulkinimas zmoniu ir tiek ...

Artas

Artas portretas
Del savo sveikatos busenos kaltinkit politikus, o ne issiliekite ant negalinciu apsiginti. Paciu pirkeju nekopetensija, chamiskumas bei "jovalo" darymas ir dauguma atveju daro sia problema. "Issiziojai" ant kasininkes _ 90 proc> esi 'urodas"

Arnis

Arnis portretas
Tokiu atveju reikia kreiptis ne į parduotuvės administraciją, o kvisti policiją - tai yra paprasčiausias sukčiavimo atvejis. Aš jau taip darysiu, nes jau atsibodo jų ale "darbuotojo klaida".
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių