Išmanieji mokslo metų atributai: ko prireiks moksleiviams ir studentams?

  • Teksto dydis:

Išmanieji įrenginiai jau tapo neatsiejama šiuolaikinio moksleivio bei studento mokymosi proceso dalimi. Esant plačiam smulkiosios elektronikos asortimentui, naujiems mokslo metams svarbu išsirinkti labiausiai jų poreikius atitinkančias priemones.

„Senukų“ specialistai dalijasi patarimais, kokie išmanieji įrenginiai pravers mokantis, bei į kokius techninius parametrus verta atkreipti dėmesį.

Išmanieji laikrodžiai pagal amžių

Pirmaisiais mokslo metais mažuosius išleisti į mokyklą tėvams gali būti nedrąsu, todėl svarbu iš anksto tam pasiruošti. Ruošiant reikalingų mokyklinių prekių sąrašą, specialistai rekomenduoja į jį įtraukti ir vaikišką išmanųjį laikrodį. Jame esanti vietos nustatymo sistema leidžia ne tik stebėti vaiko buvimo vietą ir kelionės maršrutą. Taip pat juo vaikas gali susisiekti iš anksto įvestais telefono numeriais bei sulaukti skambučių iš žinomų adresatų.

Renkantis šį įrenginį, rekomenduojama atkreipti dėmesį į jo atsparumą vandeniui ir dulkėms, kad tėvams vėliau netektų nerimauti, kad laikrodis nebeveiks vaikui sušlapus ar išsipurvinus.

„Aktyvaus gyvenimo būdo populiarėjimo Lietuvoje tendenciją pastebime ir žvelgdami į rugpjūčio mėnesio pirkinių krepšelius. Į svarbiausių mokyklinių prekių sąrašą patenka ir išmaniosios apyrankės bei laikrodžiai, kurių klientai aktyviai ieško tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėse“, – pristato Elona Uckutė, „Kesko Senukai Lithuania“ rinkodaros direktorė.

Anot jos, šie laikrodžiai tampa puikia motyvacija daugiau judėti, nes skaičiuoja ne tik žingsnius, bet ir sudegintas kalorijas. Vaikai į kasdien nueinamų žingsnių rezultatus žiūri kaip į iššūkį – taip jie skatinami daugiau judėti ir būti aktyvesni.

Aktyviai sportuojantiems moksleiviams specialistai pataria įsigyti profesionalų sportinį laikrodį. Pagal mėgstamo sporto rūšį verta atsižvelgti į tokio laikrodžio parametrus: vandens sporto mėgėjams aktualus bus laikrodžio atsparumas vandeniui, bėgiojantiems – apsauga nuo įbrėžimų ir smūgių.

Svarbiausi telefonų parametrai

Dauguma moksleivių po pamokų labiau mėgsta žaisti negu mokytis, tačiau telefonuose turėdami mokomuosius žaidimus jie ne tik pramogaus, tačiau tuo pačiu ir gilins žinias.

Šiuolaikiniuose išmaniuosiuose įrenginiuose galima įdiegti daugybę edukacinių programėlių, padėsiančių lengviau įsisavinti pamokose aptartą temą bei įgyti naujų įgūdžių. Jos gali padėti žaismingiau mokytis daugybos lentelės, spalvų ar raidžių, išmokti naujos užsienio kalbos ar pagilinti biologijos žinias.

Renkantis išmanųjį įrenginį mokymosi tikslais, žinovai pataria atkreipti dėmesį į kelis svarbius jo parametrus. Kad telefonas atitiktų jo naudotojo lūkesčius, reikėtų atsižvelgti į jo dydį ir svorį: sunkų įrenginį vaikui bus sunku laikyti, o mažame ekrane sudėtinga įskaityti informaciją. Taip pat svarbus telefono greitis, kuris priklauso nuo procesoriaus branduolių skaičiuos ir dažnio, taip pat nuo operatyvinės RAM atminties.

Labai svarbus ir telefono baterijos veikimo laikas – talpesnė baterija leis telefoną naudoti visą dieną, nesijaudinant, kad telefonas išsijungs pačiu netinkamiausiu metu.

„Senukų“ nuotr.

Kompiuterių pasirinkimą lemiantys kriterijai

Anot ekspertų, renkantis naują kompiuterį, reikėtų atsižvelgti į jo naudojimo tikslus. Mažesnius ekranus turinčias planšetes patogu naudoti moksleiviams, norintiems greitai atrasti reikalingą informaciją internete. Tačiau studentams jų funkcionalumo jau gali nebepakakti, todėl jiems specialistai rekomenduoja rinktis nešiojamuosius kompiuterius.

„Pirkėjams, ieškantiems šių įrenginių, itin svarbūs tokie kriterijai kaip patikimas gamintojas, kompiuterio galia, greitis, ekrano raiška, vidinės atminties talpa. O kasdien į paskaitas kompiuterius nešiojantys studentai taip pat vertina jų mažą svorį bei ilgą baterijos veikimo laiką“, – vardija E. Uckutė.

Kompiuterių greitis itin aktualus dirbantiems su sunkiais vaizdinės medžiagos kiekiais, tokiu atveju reikėtų atsižvelgti į procesoriaus branduolių skaičių ir dažnį, taip pat operatyvinę RAM atmintį. Taip pat sparčiam ir sklandžiam darbui specialistai siūlo įsigyti įrenginį, turintį SSD vidinę atmintį. Šis atminties tipas yra spartesnis nei HDD.

Kompiuterius su atskira, neintegruota vaizdo plokšte profesionalai rekomenduoja rinktis grafikos ir dizaino sritį besimokantiems studentams. Taip pat verta atkreipti dėmesį į klaviatūrą – ar ji turi atskirą skaičių bloką, apšvietimą. Šie, rodos, maži aspektai taip pat lemia kompiuterio naudojimo komfortą.

Naudingi elektroniniai aksesuarai

Šalia svarbiausių išmaniųjų įrenginių, kurie praturtina ne tik laisvalaikį, tačiau ir padeda susidoroti su mokslų iššūkiais, svarbūs ir keli elektroniniai aksesuarai. Vienas jų – ausinės. Jaunuoliai jomis gali ne tik klausyti muzikos, tačiau ir išgirsti naudingų įžvalgų tinklalaidžių metu bei taip plėsti savo akiratį.

Ieškant šio atributo, pirmiausia rekomenduojama nuspręsti, kokio tipo ausinės geriausiai atitiktų poreikius – laidinės ar belaidės, taip pat verta įvertinti jų patogumą ir kokybę, gebėjimą slopinti aplinkinį triukšmą.

O jei jaunuolis aktyviai naudojasi išmaniaisiais įrenginiais ir ne visada randa progą juos įkrauti, naudinga taip pat pasirūpinti išorine baterija. Svarbiausias jos parametras – baterijos talpa: kuo šis skaičius didesnis, tuo ilgesniam laikui galima įkrauti įrenginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas   portretas
Kas išmanus, Jūs ar Jūsų telefonas? Jei išmanus esate Jūs, tada "išmanus" telefonas Jums nereikalingas. Deja, realybė - kitokia. Tokie mūsų "pasiekimai". Graudu ir gaila. Straipsnis - grėsmė nacionaliniam saugumui!

Prekiauti norisi, o reikės ne išmaniųjų technologijų

Prekiauti norisi, o reikės ne išmaniųjų technologijų portretas
Norisi parduoti prekių. Bet temą reikia gvildenti kitu kampu ir pradėti nuo to – KIEK VAIKŲ APSKRITAI PAJĖGŪS MOKYTIS, LANKYTI MOKYKLĄ. Atviri statistiniai duomenys rodo, kad virš 90 procentų Lietuvos vaikų yra patologiškai išsigimę, ligoniai. Esamu metu vaikui reikia virš 5 pagalbinių pedagogų, namuose bent vienas susugusysis turi būti niekur nedirbantis ir skirti visą laiką mokyklinio vaiko tampymui po būrelius, paskui pamokų ruošimui. Tad nebekliedėkite, senų tėvų, kuriem virš 40 m, moterų virš 30 m vaikai būna itin ligoti, silpni, jie mokytis, dirbti negalės, skaičiuokite kiek vaikų narkomanų, kiek jų tėvų yra narkomanai. Gana apie įrangos pirkimą, vaikams reikės visą gyvenimą trunkančio gydymo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių