Kauniečiai renkasi kaip karaliai – kokybė svarbiau už kainą

  • Teksto dydis:

Kuo kauniečiai panašūs į Britanijos karališkąją šeimą? Prioritetą teikia kokybei, o ne kainai. Taip pat kaip ir karaliai. Ar žinojote, kad Anglijos karališkosios šeimos atžalos miega ant Lietuvoje pagaminto čiužinio? Kaip parduoti karaliui ir gauti specialų karališkosios šeimos ženklą?

Kodėl tas antspaudas su karūna toks svarbus verslininkams ir apie jį svajoja kiekvienos prekės gamintojas? Tačiau tik retas gali tuo pasidžiaugti. Tik tas, kieno prekę pasirinko karališkoji šeima, gauna teisę ir licenciją ant gaminių dėti ženklą su karūna.

Karališka šeima pasirinko lietuvių gamintą čiužinį

Viena tokių įmonių, galinčių didžiuotis karališkosios šeimos pasirinkimu, ekologiškų ir natūralių čiužinių gamintoja Lietuvoje – bendrovė „IVO ir ko“. Ant lietuvių gamintų čiužinių, eksportuojamų į visą pasaulį, dedamas karališkosios šeimos ženklas. 

Partnerio nuotr.

„Tai, kas tinka karaliams, simbolizuoja aukščiausią kokybę. Karališkosios šeimos ženklas ant gaminio – kaip kokybės garantas“, – teigė Lietuvoje tokius čiužinius, tinkančius ir Britanijos karališkajai šeimai, pardavinėjančio baldų salonų tinklo „IVO baldai“ vadovė Brigita Verpetinskienė.

Čiužinio sudėtis primena sumuštinio principą: jis gali būti gaminamas individualiai, kiekvienam pagal poreikius ir pageidavimus. Populiariausios tokios medžiagos, kaip kokoso pluoštas, kanapių pluoštas, medvilnė, natūralus lateksas, išgaunamas iš Hevea brasiliensis medžių Šri Lankoje, iš kurių ir gaunamas natūralus latekso pienelis, natūrali vilna, arklio ašutai, kurie reguliuoja temperatūrą, neleidžia prakaituoti, o natūraliuose čiužiniuose naudojami nuo neatmenamų laikų.

„Lounge“ modelis. Partnerio nuotr.

„Kadangi daugiausiai čiužinių su karūnos ženklu eksportuojama į Vakarus, tai visos medžiagos privalo turėti tarptautinius sertifikatus, jog naudojamos medžiagos atitinka aukščiausius pasaulinius reikalavimus,“ – pasakojo „IVO baldai“ vadovė B. Verpetinskienė.

Brigita Verpetinskienė. Partnerio nuotr.

Vakarų pirkėjai ieško kuo natūraliau, lietuviai – kuo pigiau

Tarptautinėse baldų parodose kasmet dalyvaujanti B. Verpetinskienė pastebi, kad vokiečiai, britai, austrai, skandinavai prioritetą teikia natūralumui, ekologijai, tvarumui, jiems labiau rūpi kokybė nei kaina.

Naujausias baldų mados kryptis, audinių raštus ir karščiausias naujienas gamintojai sužino metų pradžioje Vokietijoje, Kiolne, vykstančioje didžiausioje baldų parodoje. Tuomet ir baldų salonus Lietuvoje papildo naujausių baldų modelių pavyzdžiai.

„Baxter“ modelis. Partnerio nuotr.

„Tačiau pastebėjome, kad lietuviai, latviai ir estai dar vis atsargiai priima naujas baldų madas ir jos dažniausiai Lietuvoje prigyja tik po kokių metų ar pusantrų. Pavyzdžiui, Europoje veliūras jau gal porą metų išėjęs iš mados, o mes niekaip negalime jo atsisakyti, nes didžioji dauguma žmonių vis tiek renkasi tokius svetainės baldus su veliūru“, – šypsojosi B. Verpetinskienė.

 

Šiemet „ant bangos“ – segmentiniai svetainės baldai, kuriuos galima modeliuoti pagal poreikį – perkelti iš vienos vietos į kitą. Madingos natūralios žemės spalvos: žalsva, rusva, kolekcijose neliko itin ryškių – mėlynų, raudonų spalvų.

„Madingiausi stambūs raštai, nors lietuviai jų vis dar vengia, – šypsojosi „IVO baldai“ salonų tinklo vadovė. – Ir į madą atėjo tokie audiniai, kaip linas, balti, šviesių atspalvių, lyg minkštų žaislų ar pandos kailį primenantys audiniai. Galvojome, kas gi pirks baltos spalvos baldus? Tačiau mūsų didelei nuostabai, jie labai sėkmingi“. 

Iš lietuvių geru skoniu išsiskiria kauniečiai

Jei pirkti svetainės baldus – tai pačius geriausius ir brangiausius. Tokiu principu vadovaujasi dauguma kauniečių, baldų salono „IVO baldai“ Kaune klientai.

„Kauniečiai – labiau kaip europiečiai. Pastebime, kad jie renkasi kokybę ir negaili pinigų net brangiausiems, bet ypatingai kokybiškiems baldams. Vieni labiausiai perkamų – skandinaviškų minkštųjų baldų „Neiser“ modeliai „Baxter“, „Beaumont“, „California“ ir „Montreal“. Dažnai jie renkasi U formos baldus, kad patogiai susodintų visą šeimą ar draugų kompaniją.

 

Žinoma, kad kauniečių mėgstamiausi – natūralios sendintos odos baldai, garantuojantys ir komfortą, ir prestižą, ir ilgaamžiškumą“, – pasakojo B. Verpetinskienė.

„Newport“ modelis. Partnerio nuotr.

Kauniečiai renkasi itin patogius, labiau masyvius baldus su plunksnų užpildu.

„Kas bent kartą išbando baldus su plunksnų užpildu, į kitokius nė žiūrėti nebenori“, – šypsojosi salonų tinklo „IVO baldai“ vadovė.

Vilniečiai panašesni į skandinavus ar prancūzus: jie renkasi šiltesnius, „saldesnius“ modelius. Tačiau lietuviai mielai renkasi minkštus svetainės baldus su pagalvėlėmis, o skandinavai jų atsisako, nors į komplektą ir įeina – jie nori visiško sterilumo ir minimalizmo.

Kauniečiai svetainės baldams pinigų negaili

B. Verpetinskienė atkreipė dėmesį, kad lietuviai daugiausiai sau leidžia išlaidauti svetainės baldams, nes jie – kaip pagrindinis namų akcentas, suburiantis šeimą, talpinantis svečius, kuriantis jaukumą, stilių ir įvaizdį.

Lietuviai vis dar dažnai ieško svetainės baldų su miegamąja funkcija. Tačiau tokie baldai įprastai būna kietesni ir ne tokie komfortiški. 

„Visada klientams patariu: jei tėvai ar giminės atvažiuoja kartą ar dukart per metus, gal logiškiau būtų įsigyti pripučiamą čiužinį jiems pernakvoti, o visą laiką jums mėgautis patogesniais baldais? Geriau investuokite pinigus į savo kasdieninį komfortą – baldus sau, kad būtų patogu“, – patarimais dalijosi B. Verpetinskienė.

Kviečiame užsukti į naują saloną IVO baldai Kaune:

Pramonės pr. 23, Kaunas;

Tel.: +37067046496;

El. paštas: Kaunas@ivo.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių