Mugėje lankytojų lauks 25 dalyviai, pristatysiantys įdomius ir egzotiškus maisto produktus bei gėrimus – nuo vegetariškų ir veganiškų gaminių, liofilizuotų vaisių, rankų darbo konditerijos gaminių iki ekologiškų gaiviųjų gėrimų ir maisto, kurio paragauti turbūt išdrįs ne kiekvienas. Taip pat čia bus galima įsigyti šventinio stalo dekoracijų, virtuvės reikmenų ir kitų gaminių.
Be to, nuo šeštadienio pietų renginio lankytojus pasitiks ir gyva virtuvė su TV laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūte, kuri pristatys lengvai paruošiamo marokietiško avinžirnių troškinio receptą. Taip pat bus galima pasiklausyti interviu su renginio dalyviais ir sudalyvauti įvairių produktų degustacijose.
„Jau daugiau nei dešimt metų mano laisvalaikis ir darbas yra susijęs su maisto gaminimu, todėl šioje srityje nustebinti save nėra taip paprasta. Tad tokia mugė yra puiki proga atrasti šį tą naujo, susipažinti su išskirtiniais produktais ir naujausiomis maisto gaminių tendencijomis, nuo kurių stengiuosi neatsilikti. Nors man, visų pirma, smagu prikelti primirštus tradicinius receptus, tačiau taip pat labai įdomu pažvelgti į juos naujai. Tikiu, kad renginys tam suteiks šviežių idėjų. Kviečiu kartu jų paieškoti visus, kuriems yra nesvetimas maisto pasaulis“, – sako I. Juciūtė.
Renginio lankytojų taip pat lauks edukacinė programa, kurioje numatytos velykinės atvirutės iš smėlio gaminimas bei meduolių dekoravimo dirbtuvės.
Besidomintys mitybos poveikiu organizmui šeštadienį galės pasiklausyti pranešimų apie imuniteto stiprinimą ir daugiau sužinoti apie ketogeninės dietos specifiką.
Nemokamų edukacinių užsiėmimų ir pramogų visai šeimai netrūks ir sekmadienį. Nuo pietų trečiajame Kauno „Akropolio“ aukšte vyks Velykinio stalo dekoravimo dirbtuvės su floristikos studija „Cukrinis kaspinėlis”. Vėliau pramogas pratęs margučių ridenimo varžybos ir profesionalaus animatoriaus vedami piešimo ant veidų bei laikinų tatuiruočių darymo užsiėmimai mažiesiems.
„Artėjant svarbiausioms pavasario šventėms daugelis imame galvoti, apie tai, ką paruošti šventiniam stalui ir kaip nustebinti artimuosius. „Kaunas Food 2022“ mugė yra puiki proga pasidomėti, ką naujo šiandien siūlo nedideli, nišiniai ar rankų darbo produktus siūlantys maisto gamintojai ir prekės ženklai, kuriuos ne visuomet galima atrasti įprastų parduotuvių lentynose. Kartu ši mugė – tai galimybė daugiau sužinoti apie maistą, pasisemti idėjų velykinėms dekoracijoms ir puiki pramoga visai šeimai, tad kviečiame jos nepraleisti“, – sako Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.
„Kaunas Food 2022“ mugė balandžio 9–10 d. vyks Kauno „Akropolio“ antrajame aukšte, šalia „2A“ įėjimo, o pramogos ir edukaciniai užsiėmimai lauks prekybos ir pramogų centro trečiajame aukšte, šalia „Topo centro“.
Renginio programa:
ŠEŠTADIENIS
Interviu su mugės dalyviais ir gyva virtuvė
12:00 Troškinio gamyba kartu su Ilona Juciūte.
12:15 Interviu su Ilona Juciūte. Knygos „Troškintuvai. 60 laiko patikrintų receptų“ pristatymas.
12:30 Interviu su prekės ženklo „Maži mamutai“ kūrėju Viliumi Tamošaičiu.
13:00 Ilonos Juciūtės troškinio degustacija.
13:15 Interviu su mugės dalyviais ir degustacijos.
Edukacinė programa
13:15 Velykinės atvirutės gamyba iš smėlio su „Keramikos akademija“.
14:30 Meduolių dekoravimo dirbtuvės su „Bendruomenės virtuvės studija”.
Informaciniai pranešimai
15:30 Andžej Michmel: „Geležinis imunitetas“.
17:00 „KetoAvocado“: „Ketogeninė mityba – daugiau nei dieta“.
SEKMADIENIS
12:00 Velykinio stalo dekoravimas su floristikos studija „Cukrinis kaspinėlis”.
13:00 Margučių ridenimo varžybos.
14:00 Animatorius. Piešimas ant veidukų ir laikinos tatuiruotės.
Naujausi komentarai