„Kautra“ paskelbė, kada planuojama pradėti vežti keleivius į turistines keliones

Atnaujinus dėl karantino iki minimumo sumažėjusius reisus tarpmiestiniais autobusų maršrutais, turistinių kelionių mėgėjams dar teks palaukti. Planuojamas turizmo sektoriaus atsigavimas, veiklos pradžia, tikėtina, bus tik vasarai baigiantis.

Pasak „Kautros“ bendrovės pranešimo, kiekvienais metais užsienio turistus veždavę milijonus kilometrų Baltijos ir Skandinavijos šalyse šiemet vežėjai, prasidėjus karantinui, nepristabdė darbų, o visiškai sustojo.

„Galima sakyti, kad nuo kovo mėnesio mums tarsi buvo įjungtas rankinis stabdis, taip jis neatleidžiamas iki šiol. Turistiniai autobusai visiškai sustojo vienu metu su apribojimais judėti tarp šalių ir šalių viduje. Dabar po truputį judesio atsiranda – ateina vasara, šiek tiek padidės vietinis turizmas, prasideda kelionės tarp Baltijos šalių. Bet viskas vyksta kol kas vangiai ir atsargiai.

Turime apie 70 turistinių autobusų, kurie šiuo metu yra be darbo. Įprastais metais tokiu metu jau nebūna laisvų autobusų, netgi būdavo jaučiamas jų trūkumas. Šiek tiek situaciją gelbėja vietinis turizmas. Taip pat prasideda sporto komandų pasiruošimas čempionatams, vežame kareivius NATO pratyboms. Liepą vyks vyrų krepšinio rinktinės stovykla, kuri be transporto neapsieina. Situacija nelengva, bet bandome pozityviai žiūrėti į priekį“, – sakė „Kautros“ bendrovės autobusų nuomos vadovas Karolis Kairaitis.

Vežėjai tikisi, kad nuo vasaros pabaigos jau turėtų atsigauti turizmo rinka Baltijos šalyse ir Skandinavijoje.

„Palaikome ryšį su kelionių agentūromis. Kai kurios jų tikisi bent kažkokio didesnio judėjimo Baltijos valstybėse nuo rugpjūčio, o Skandinavijoje – anksčiausiai nuo rugsėjo. Kitais metais turistų grupių bus, bet didelis klausimas, kokios ateityje bus konkurencinės sąlygos“, – minėjo K. Kairaitis.

„Kautros“ atstovo teigimu, karantinas sustabdė ir vežėjų autobusų parko atnaujinimo planus. Įmonė planavo įsigyti 15 naujų 50 vietų turistinių autobusų, kurie vienaip ar kitaip būtų naudojami ir turizmo dalyje. Įsigijimo procesas pristabdytas, tačiau nėra nutrauktas. Tad atsigaunančią turizmo rinką optimistiškai ruošiamasi pasitikti naujais autobusais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių