Pereiti į pagrindinį turinį

„Achema“ už dujas „Gazprom“ nori mokėti kaip vokiečiai

2014-05-23 07:36
K. Vanago/BFL nuotr.

"Achema" už dujas "Gazprom" nori mokėti kaip vokiečiai

Koncernui "Achemos grupė" priklausanti vienintelė Baltijos šalyse azoto trąšų gamintoja "Achema" iš rusų dujų koncerno "Gazprom" nori pirkti dujas už tą kainą, kokią moka Vokietijos vartotojai, sako "Achemos grupės" valdybos pirmininkas Flemmingas Lindeloevas (Flemingas Lindelouvas).

"Jeigu dujų kainos "Achemai" būtų tokios, kokiomis jas perka Vokietija, pinigų srautai vėl būtų puikūs", - dienraščiui "Verslo žinios" teigė jis.

Tai reiškia, kad dujos "Achemai" turėtų kainuoti apie 330-360 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų (kovą dujos Vokietijos vartotojams kainavo 333 JAV dolerius). Ši kaina artima tai, kokią šiomis dienomis su "Gazprom" susiderėjo "Lietuvos dujos" (370 JAV dolerių). Už kiek šiuo metu perka dujas, "Achema" neskelbia.

"Achema" yra priėmusi sprendimą šią vasarą stabdyti dalį gamybos, nes, dujas pirkdama brangiau nei užsienio trąšų gamintojai, ji nepajėgia konkuruoti eksporto rinkose.

L. Lubienės netenkina „Achemos“ koncerno valdybos darbas

Pagrindinė koncerno "Achemos grupė" akcininkė Lidija Lubienė sako, kad jau daugiau nei metus dirbančios nepriklausomos koncerno valdybos darbas šiandien jos netenkina ir leidžia suprasti, jog kai kurie smulkieji akcininkai pageidavo, kad koncerno ar kai kurių jo įmonių akcijos būtų parduodamos.

"Aš asmeniškai esu nepatenkinta valdybos darbu, tam yra daug priežasčių. Kol kas apie jas nenoriu kalbėti, nepasitarusi su valdybos nariais. Laukiu, kada valdybos pirmininkas susitiks su manimi ir kada man bus pateikta valdybos darbo ataskaita ir smulkesnė informacija", - "Verslo žinioms" sakė L.Lubienė, akcentavusi, kad priekaištų neturi dėl to, jog koncernas pernai būtų uždirbęs per mažai pelno, o akcininkams išmokėta per mažai dividendų.

Valdybos pirmininkas Flemmingas Lindeloevas (Flemingas Lindelouvas) dienraščiui pripažino, kad tokia pagrindinės akcininkės nuomonė apie valdybos darbą - jam staigmena:"Matyt, tenka kalbėti apie skirtingą bendrovių kultūrą Vakarų šalyse ir Rytų Europoje. Vakaruose galioja nerašyta taisyklė, kad jei kas nors nėra patenkintas, jis turi tai išsakyti bendrovės viduje, o kai yra patenkintas, pasakyti visiems".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų