Pereiti į pagrindinį turinį

„Lesto“ skirta 300 tūkst. eurų bauda

2015-06-04 09:17
BNS inf.
V. Skaraičio/BFL nuotr.

 Kainų komisija ketvirtadienį elektros skirstymo įmonei "Lesto" skyrė 300 tūkst. eurų baudą, BNS informavo komisijos atstovė Loreta Kimutytė.

Bauda skirta dėl nepagrįstų sąnaudų.

"Lesto" bauda, kaip numato Energetikos įstatymas, skirta atsižvelgiant į tai, kad bendrovė 2011-2013 metų ataskaitiniu laikotarpiu reguliuojamai skirstymo ir visuomeninio tiekimo veiklai priskyrė 17,629 mln. eurų daugiau sąnaudų, nei faktiškai galėjo būti priskirta. Tokiais veiksmais "Lesto" neužtikrino, kad vartotojai už suvartotą elektros energiją (elektros energijos skirstymo ir visuomeninio tiekimo paslaugą) mokėtų ekonomiškai pagrįstą kainą", - teigiama komisijos pranešime.

Komisija pranešė, kad taip pat įpareigojo "Lesto" iki rugpjūčio 4 dienos ištaisyti pažeidimus sąnaudų ataskaitose.

Kainų komisija sprendimą dėl "Lesto" baudos turėjo priimti dar sausį, tačiau jį atidėjo. "Lesto" atstovai tuomet pareiškė, kad komisijos sprendimą dėl sąnaudų yra apskundę teismui, tad prašė palaukti, kol skundas bus išnagrinėtas. Galimas baudos dydis tuomet nebuvo atskleistas.

"A.Žilinskis ir Ko" atstovas Martynas Burba BNS teigė, kad teismo procesas dar nėra pasibaigęs.

Komisija gruodį nusprendė, kad "Lesto" nepagrįstos sąnaudos už 2011-2013 metus siekia 60,871 mln. litų, kurios buvo įtrauktos į tarifą elektros vartotojams - dėl šio sprendimo "Lesto" jau kreipėsi į teismą.

Kainų komisija kitai įmonei - "Litgrid" - kovą skyrė 100 tūkst. eurų baudą už nepagrįstas sąnaudas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų