Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių startuolis pasiekė tai, ko nepavyko niekam iš Baltijos šalių

2015-07-17 10:01
DMN inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Lietuvoje sukurta ir gaminama žmonių srautų analitikos sistema „SEMSEYE" nugalėjo daiktų interneto akceleratoriuje „Challenge UP!”, organizuojamame „Intel", „Cisco" bei „Deutsche Telekom" kompanijų.

Liepos 5-10 d. Lenkijoje, Krokuvoje vykusiame finaliniame renginyje iš daugiau nei 300 startuolių buvo atrinkta 12 nugalėtojų, tarp jų ir vienintelė iš Baltijos šalių inovatyvioji lietuvių įmonė „SEMS Technologies". Šių 12 startuolių vystomi sprendimai anot „Intel", „Cisco" ir „Deutsche Telekom" specialistų turi didžiausią įtaką globaliu mastu kuriant daiktų interneto sistemas. Pradiniuose konkurso etapuose paraiškas teikė startuoliai iš viso EMEA regiono. „Dabar mūsų įmonės laukia 4 mėnesių trukmės itin aktyvios verslo akseleravimo programos. Aukščiausio lygio verslo, technologijų, R&D specialistai iš „Cisco", „Intel", „Deutsche Telekom" susiburs siekdami vieno tikslo - šių 12 startuolių sprendimai turi tapti globalūs",- džiaugiasi Andrius Ojeras, kompanijos vadovas. Iškart po pirmojo etapo Krokuvoje vyko pirmieji susitikimai su mentoriais, o sekantys inkubacijos etapai numatomi Berlyne, Vienoje, Tel Avive ir finalinis - Londone. Metų pabaigoje, Londone sprendimai bus pristomi plačiąjai visuomenei ir žiniasklaidai.

Ši pergalė atveria kelius „SEMS Technologies" į tarptautines rinkas teikti ne tik žmonių lankomumo analitiką, bet ir išsamią informaciją apie jų lankytojų įpročius, judėjimo trajektorijas, karščio zonas ir kitus rodiklius mažmeninės prekybos, nekilnojamojo turto ir kitoms organizacijoms. Kurdami jungtinius projektus daiktų interneto srityje „SEMS Technologies" kartu su „Cisco", „Intel", „Deutsche Telekom" visai netrukus galės pasiūlyti pirmąsias infrastruktūrines platformas skirtas tiek srautų skaičiavimu, tiek interaktyviam bendravimui su klientais.

Prieš pelnant tarptautinį pripažinimą, „SEMSEYE" 2013 metais laimėjo ir Lietuvos „Inovacijų prizą", o šiemet pradėjo bendradarbiauti su „Teo" bendrove, kuri yra oficialus partneris ir sprendimo tiekėjas Lietuvoje ir „TeliaSonera" grupėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų