„Lietuvos geležinkelių“ darbuotojai – nežinioje: nesakoma, kurie tiksliai bus atleisti

  • Teksto dydis:

Didžiausios „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) profsąjungos vadovas teigia, kad su susisiekimo ministru sutarta dar kartą peržiūrėti numatomų atleisti darbuotojų skaičių. Profsąjungos sako, kad sprendimas atleisti iki 300 darbuotojų yra skubotas. LTG atstovas Mantas Dubauskas patvirtino, kad sprendimas dėl darbuotojų iš dalies susijęs ir su politine situacija, praneša Info diena.

Atleidimai susiję su trąšomis

Kaip sakė M. Dubauskas, negalėjimas vežti baltarusiškų trąšų yra viena iš priežasčių, kodėl vykdomi darbuotojų atleidimai.

„Baltarusiškų trąšų situacija yra tik vienas iš veiksnių, kuris daro įtaką įmonei. Įmonei įtaką daro daugelis veiksnių, tačiau tai tikrai nėra vienintelis veiksnys, kuris daro įmonei įtaką“, – sakė jis.

„Mes tiek su profsąjungomis, tiek su visais darbuotojais kalbamės atvirai apie situaciją įmonėje. Sausio 28 d. mes turėjome eilinį ketvirtinį susitikimą su savo darbuotojais. Į mūsų nuotolinius susitikimus gali prisijungti bet kuris darbuotojas ir užduoti klausimą vadovams. Šiame susitikime buvo įvardytas ir skaičius dėl galimo darbuotojų atleidimo – juo buvo pasidalinta atvirai su darbuotojais“, – tikino M. Dubauskas.

Jis paaiškino, kodėl planuojama atleisti būtent iki 300 darbuotojų.

„Įvertinus atliekamas funkcijas, įvertinus situaciją rinkoje, vykdomas permainas ar vykdomus projektus, buvo prieita prie šito skaičiaus“, – trumpai tarė LTG atstovas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Nežino, kas bus atleistas

Esą profsąjungos nerimauja, kad daugelis darbuotojų nežino, ar jie bus atleisti. Tačiau M. Dubauskas paaiškino, kad kai kurie darbuotojai neliks bedarbiai –   jiems bus tiesiog pasiūlytos kitos pareigos toje pačioje įmonėje.

„Gali atrodyti, kad šis skaičius yra grėsmingas, tačiau jis sudaro apie 3 proc. visų grupės darbuotojų. Per metus LTG atsilaisvina apie 700 darbo vietų – tiesiog dėl rinkos vidurkį atitinkančios natūralios darbuotojų kaitos. Darbuotojai išeina į pensiją ar į kitas įmones tęsti savo karjeros. Pirmiausia, jeigu pokyčiai paliečia tam tikras darbo vietas, mes savo darbuotojams siūlome kitas laisvas darbo vietas. Vienu metu mes ieškome vidutiniškai apie 100 specialistų į įvairias pozicijas. Jeigu darbuotojo, kurio darbo vieta dėl pokyčių paliečiama, naikinamas etatas, tai pirmiausia tam darbuotojui pasiūloma kita laisva darbo vieta mūsų įmonių grupėje“, – teigė pašnekovas.

Nenorėdami, kad darbuotojai būtų maitinami neteisinga informacija, mes atskleidėme, koks šiuo metu yra žinomas skaičius.

Vis dėlto jis patvirtino, kad darbuotojams dar nėra pranešta, kurie bus atleisti.

„Manau, kad mes pasielgėme sąžiningai, atskleisdami, kokioje stadijoje yra įmonė ir kokie yra planai, todėl kad iš darbuotojų nuolat sulaukiame klausimų, dar ir anksčiau, iki gruodžio 8 d., iki tada, kai pilnai įsigaliojo JAV sankcijos, iki praėjusių metų pabaigos. Buvo nuolatiniai klausimai, kaip paveiks vienas ar kitas sprendimas, ar bus atleidimas, koks bus skaičius. Patikėkite, per susitikimą mes išgirdome ir daug didesnių skaičių – darbuotojai nuogąstavo, kad galbūt mes slepiame, galbūt praradus pajamų ar pasikeitus situacijai rinkoje bus atleidžiama dar daugiau žmonių. Nenorėdami, kad darbuotojai būtų maitinami neteisinga informacija, mes atskleidėme, koks šiuo metu yra žinomas skaičius, pasidalinome ta informacija, kurią tuo metu turėjome. Kai tik bus kiti sprendimai, kai bus naujos informacijos, ja taip pat nedelsdami pasidalinsime su darbuotojais“, – komentavo M. Dubauskas.

M. Dubauskas paaiškino, kad daugiau nei 300 darbuotojų atleista nebus.

„Šis skaičius nėra iš piršto laužtas, jis yra įvertintas atlikus tiek dabartinės situacijos vertinimą, tiek ateities prognozes“, – kalbėjo LTG atstovas.

„Dalis darbuotojų gali toliau tęsti karjerą kitose pareigose. Nuo pat pradžių mes apie tai ir komunikavome – mes išsakėme skaičių, kad gali būti paliesta iki 300 darbo vietų, bet tai nereiškia, kad visi darbuotojai praras savo darbo vietas LTG grupėje. Mes sakėme ir sakome, kad pirmiausia šiems darbuotojams bus pasiūlyta vidinė karjera. Apie tai mes šnekėjomės ir su profsąjungomis, buvo aptarta, kaip darbuotojams lengviau pateikti informaciją apie laisvas darbo vietas, jeigu kažkas nemato ar sudėtinga prisijungti prie darbo skelbimų. Ta informacija gali būti apibendrinta pagal to darbuotojo pareigybę, kompetencijas. Dar noriu pridurti, kad mes jau sulaukėme kitų, nesusijusių įmonių užklausų apie darbuotojus ir siūlymų pasidalinti informacija apie laisvas darbo vietas tose įmonėse, jeigu dalis darbuotojų nenorės ar jų kompetencijos neatitiks tuo metu turimų laisvų darbo vietų“, – aiškino jis.

Pasak M. Dubausko, įmonė konkretiems darbuotojams apie atleidimus praneš per mėnesį.

„Mes nuolat atnaujinsime informaciją ir kalbėsime su savo darbuotojus“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
manipuliuoja žmonėmis kaip tik gali...žmonės dirbo nešė Liet. geležinkeliai pelną susipyks mūsų valdžia su visais čia atleidimų tik pradžia...masė bus bedarbių atleido Kauno MC darbuotojus, nes MC nupirko Seimo narys, gal už eurą, MC irgi dirbo pelniingai ...o kur pelnai ten vyksta pardavimai...bus parduotas tas geležinkelis, dar Klaipėdos uostas...nes Lietuvoje tik tai liko parduoti...gaila ir baisu ir verkti norisi, kad Lietuva išparduodama.

visi

visi portretas
kas vykdo tiesioginį techninį darba geležinkeliuose, bus reikalingi, tiek kiek bus vežama krovinių ar keleivių, jai kaip sako krovinių daugiau kaip pusė prarasta, tai ką jie darys, šlavėjais bus pekvalifikuoti, nors kiek atsimenu, tai ten begalė šiaip visokių vadybininkų, kažkokių neaiškių tarnybų, tie tikriausiai kaip buvo, taip ir bus

Nereikia pergyvent

Nereikia pergyvent portretas
yra tų darbų... labai paklausūs dabar darbuotojai statybose, prekybcentriuose, fūristai, valymo specialistai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių