Dalis siuntų į Jungtinę Karalystę jau nebepriimama

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje nustačius naują koronaviruso atmainą ir daliai Europos valstybių, įskaitant ir Lietuvą, apribojus susisiekimą su Britanija, vėluos siuntos į JK ir iš jos, pranešė Lietuvos paštas.

Tuo metu siuntų pristatymo bendrovė „DPD Lietuva“ pranešė jau sustabdžiusi siuntų pristatymą į JK bei Airijos ir iš ten.

„Norėdami maksimaliai prisidėti prie pandemijos sukontroliavimo ir užtikrinti savo kurjerių saugumą, nuo gruodžio 21 dienos nusprendėme stabdyti visas siuntų pristatymo paslaugas iš ir į minėtas valstybes“, – pranešime sakė „DPD Lietuvos“ rinkodaros ir pardavimų vadovas Baltijos šalyse Gabrielius Bilevičius.

Siuntos, surinktos gruodžio 21 dieną, bus grąžinamos siuntėjams.

Tuo metu Lietuvos paštas pranešė kol kas priimantis siuntas į JK, tačiau iš anksto perspėja, kad jų pristatymas smarkiai vėluos. 

„Jau kurį laiką siuntas į Jungtinę Karalystę gabenome ne tik oro, bet ir žemės transportu. Kaimyninėms valstybėms uždarius sienas su šia šalimi sutriko ir uostų veikla – juose nusidriekusios krovinių vilkikų eilės, ne vienam jų jau teko suktis atgal“, – pranešime sakė Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas Norbertas Žioba.

„Pagal esamą situaciją akivaizdu, siuntos į ir iš JK tikrai reikšmingai vėluos“, – teigia jis.

Anot N. Žiobos, JK yra viena pagrindinių šalių, kur keliauja siuntos. Be to, per šalies oro uostus gabenamos siuntos dar bent į dešimt kitų valstybių, pavyzdžiui, JAV, Australiją, Kanadą.

Šiuo metu aktyviai ieškoma alternatyvų siuntimui į šias šalis, siuntos yra nukreipiamos į kitus tranzitinius oro uostus, tačiau gali būti, kad siuntų priėmimas į JK bus laikinai sustabdytas.

„DPD Lietuvos“ atstovas G. Bilevičius teigė, kad siuntoms tarp Lietuvos ir JK įtakos turės pokyčiai dėl „Brexit“ – nuo sausio 1 dienos muito ar pridėtinės vertės mokesčiais bus apmokestinamos ne tik internetu iš JK užsakytos prekės, bet ir į šią šalį siunčiamos siuntos.

„Naujosios muitinės procedūros bus pradėtos taikyti nuo sausio 4 dienos, tačiau kol kas nepanašu, kad siuntų pristatymo paslaugas atnaujinsime iki šios datos“, – sakė G. Bilevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau pusę metų kaip vėluoja. Lietuvos paštas jau seniai ne dirba, o bimbalą muša.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių