Lošimų prievaizdai vertina informaciją dėl krepšininko V. Kariniausko

Lošimų priežiūros tarnyba vertina informaciją dėl „Lietkabelio“ krepšininko Vaido Kariniausko galimo nesąžiningo žaidimo ir su juo susijusių statymų lošimų bendrovėse.

Tarnyba BNS antradienį informavo, kad surinkusi daugiau medžiagos, ją greičiausiai perduos policijai.

Kaip skelbia naujienų portalas 15min.lt, į Lošimų priežiūros tarnybą kreipėsi lažybų bendrovė „Top Sport“, įtardama, kad praėjusį trečiadienį Prancūzijoje rungtynėse su Dižono JDA klubu V. Kariniauskas galėjo žaisti nesąžiningai.

Iki tol vidutiniškai per rungtynes pelnydavęs po 10,4 taško krepšininkas Dižone pataikė tik vieną metimą iš šešių ir pelnė tik du taškus.

„Atsižvelgdama į gautą informaciją, Lošimų priežiūros tarnyba kreipėsi į visas Lietuvos Respublikoje licencijas turinčias lošimus organizuojančias bendroves dėl galimai įtartinų statymų, susijusių su krepšininko Vaido Kariniausko žaidimu minėtose rungtynėse“, – atsakyme BNS nurodė tarnyba.

„Atsižvelgiant į tai, kad už manipuliavimą sporto varžybomis yra numatyta baudžiamoji atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą, surinkę visą informaciją tolimesniam nagrinėjimui ją perduosime policijai“, – teigiama atsakyme.

„Top Sport“ vadovas Gintaras Staniulis 15min.lt patvirtino, kad bendrovė gavo signalų dėl įtartinų statymų „neįprastomis sumomis“, jog krepšininkas neįmes daugiau nei 8,5 taško.

Tarnyba nurodo, kad papildomai kreipėsi į Tarptautinę loterijų monitoringo kompaniją GLMS (angl. – Global Lottery Monitoring System), Europos sporto saugumo asociaciją ESSA ir tarptautinę organizaciją „FederBet“ – su šiomis organizacjomis Lošimų priežiūros tarnyba bendradarbiauja manipuliacijų sporte prevencijos srityje.

Baudžiamajame kodekse už manipuliavimą sporto varžybomis paveikiant jų rezultatą numatyta maksimali bausmė yra laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių