„LTG Cargo“ praėjusią savaitę atmetė 22 prašymus gabenti krovinius

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ praėjusią savaitę atmetė 22 paraiškas gabenti krovinius tarp Lietuvos ir užsienio šalių, trečdalis jų susiję su krovinių judėjimu tarp Lietuvos ir Baltarusijos.

Kovo 27 – balandžio 2 dienomis iš viso sulaukta 269 klientų paraiškų kroviniams tarp Lietuvos ir užsienio šalių vežti, iš jų 210 patvirtinta, dar dėl 37 paraiškų sprendimas bus priimtas detaliau įvertinus duomenis, antradienį pranešė „LTG Cargo“.

Septynios iš 22 atmestų paraiškų buvo skirtos kroviniams tarp Lietuvos ir Baltarusijos.

Dažniausiai atšauktos paraiškos cheminių medžiagų gabenimui – neleista vežti 69 vagonų su šiomis prekėmis, 17 vagonų su anglimi, po 11 – su statybinėmis medžiagomis bei naftos ir jos produktais, taip pat 9 vagonai cemento.  

„LTG Cargo“ skelbia kovą sulaukusi iš viso 2,66 tūkst. tokių paraiškų, iš kurių patvirtinta 2,08 tūkst., o 538 atmestos, dauguma jų (270) susijusios su krovinių judėjimu tarp Lietuvos ir Baltarusijos. 

Siekiant užkirsti kelią galimam sankcijų apėjimui, „LTG Cargo“ nuo kovo 1 dienos sugriežtino krovinių gabenimo kontrolę. Pagal ją visi įmonės klientai, gabenantys krovinius plačiąja vėže, privalo apie juos pateikti papildomą išsamią informaciją ir dokumentus, taip pat iš naujo pateikti paraiškas kroviniams iš trečiųjų šalių vežti kartu su papildoma informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LTG lavonai

LTG lavonai portretas
LTG atmeteneja o Latviai ir Estai priimineja:) Po to rašo straipsnius kaip sunku ir kodel atleidžia žmones tukstančiaias.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių