„LTG Cargo“ praėjusią savaitę atmetė 41 prašymą gabenti krovinius

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ praėjusią savaitę atmetė 41 paraišką gabenti krovinius tarp Lietuvos ir užsienio šalių. Apie pusė jų susijusios su krovinių judėjimu tarp Lietuvos ir Baltarusijos.

Kovo 20–26 dienomis iš viso gauta 436 klientų paraiškų, iš kurių patvirtintos 353, o dar dėl 42 sprendimą žadama priimti įvertinus duomenis, trečiadienį pranešė LTG.

21 atmesta paraiška buvo susijusi su krovinių judėjimu tarp Lietuvos ir Baltarusijos, o 11 – nustačius, jog su kroviniais susijusios Baltarusijos vyriausybės valdomos įmonės.

Likusios paraiškos atmestos įvertinus kitas rizikas – atitikimą Europos Sąjungos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinių Tautų ir kitoms sankcijoms, taip pat sustabdytas ar nutrauktas sutartis.

LTG praneša, kad daugiausia paraiškų atmesta augalinės kilmės išspaudų gabenimui – 108 vagonams, 38 vagonams su statybinėmis prekėmis, 26 – su techninėmis prekėmis, 14 – su konteineriais bei 11 – su nafta ir jos produktais.

„LTG Cargo“ skelbia kovą sulaukusi 2391 paraiškos gabenti krovinius tarp Lietuvos ir užsienio šalių, iš kurių patvirtintos 1843, o atmestos – 506. Dauguma atmestų paraiškų (258) susijusios su krovinių judėjimu tarp Lietuvos ir Baltarusijos. 

Siekiant užkirsti kelią galimam sankcijų apėjimui, „LTG Cargo“ nuo kovo 1 dienos sugriežtino krovinių gabenimo kontrolę. Pagal ją visi įmonės klientai, gabenantys krovinius plačiąja vėže, privalo apie juos pateikti papildomą išsamią informaciją ir dokumentus, taip pat iš naujo pateikti paraiškas kroviniams iš trečiųjų šalių vežti kartu su papildoma informacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skuodis & company

Skuodis & company portretas
A šiaip durniai ,a taip ubagai-kam mums pinigai ,gali tauta ir pabadauti .Uždėsim mokesčius už ką nors sugalvoję ir bus tų jaurų algas miniserijos trintukams ir LG administracijai išmokėti.O čia dar tankų pavėžėjimas Ukrainoje nusimato...

:)))

:))) portretas
ir kokia is to nauda lietuvai?

KONSERVAI TOKIE DRAUGIŠKI VADOVAI

KONSERVAI TOKIE DRAUGIŠKI VADOVAI portretas
Kad nei priešų nereikia.... ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių