„LTG Cargo“ sustabdė savo vagonų judėjimą į Baltarusiją ir Rusiją

  • Teksto dydis:

Reaguodama į besitęsiančią Rusijos agresiją prieš Ukrainą, valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ sustabdė visų jai priklausančių vagonų judėjimą į Baltarusiją ir Rusiją, taip pat jų tranzitą per šias šalis.

LTG pranešė, kad siekiant pasiruošti grūdų sezonui ir apsaugoti Lietuvos klientų interesus, taip pat sustabdytas „LTG Cargo“ priklausančių bei klientams išnuomotų grūdvežių ir mineralvežių vagonų išsiuntimas iš Lietuvos visomis kryptimis, išskyrus į Latviją ir Estiją.

Tuo metu privačiais vagonais krovinius vežantiems klientams „LTG Cargo" rekomenduoja įvertinti rizikas ir susilaikyti nuo krovinių gabenimo šiomis kryptimis.

„LTG Cargo" dar anksčiau kreipėsi į „Rusijos geležinkelius" ir „Baltarusijos geležinkelius" reikalaudama skubiai sugrąžinti jos vagonus, įskaitant vykstančius tranzitu. LTG teigia pastebinti, kad šiomis dienomis vagonai pradeda judėti į Lietuvą.

Kremliaus pajėgos vasario pabaigoje įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo plataus masto karą. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių