Maltiečių ir „Maximos“ kelionė po Lietuvą: kviečia padėti skurstantiems senoliams

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio popietę sostinės centre buvo vainikuota „Maltiečių sriubos“ akcija. Renginio metu neabejingi miesto gyventojai ir svečiai buvo vaišinami tortu ir sriuba bei kviečiami aukoti skurstantiems senjorams. Visos akcijos metu generalinis akcijos rėmėjas „Maxima“ 16-oje šalies miestų senoliams aukojusius žmones vaišino beveik 800 kg savo konditerijos meistrų paruoštais tortais.

14 kartą vykęs kalėdinis renginys baigė kasmetinę pagalbos paramos akciją, kurios tikslas – surinkti lėšų nepriteklių patiriančių senolių globai ir maitinimui. Maltiečių sukviestus vilniečius ir miesto svečius Katedros aikštėje įsikūrusiame „sriubų miestelyje“ pasitiko prezidentas Valdas Adamkus, pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas bei lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

„Tūkstančiams senjorų reikalinga visų mūsų pagalba. Šios akcijos metu pasidaro akivaizdu, kad nesame abejingi kitų sunkumams. Vertinu, kad jau daugiau nei dešimtmetį galime prisidėti prie maltiečių daromų gerų darbų ir nekantrauju pamatyti, ką ši prasminga draugystė nuveiks ateityje“, – teigia K. Meidė.

Maltiečių ir „Maximos“ draugystė iš tiesų prasidėjo daugiau nei prieš dešimtmetį. 2014 m. prekybos tinklas ėmė remti maltiečių įsteigtą Vilniaus vaikų dienos centrą. Po kelerių metų – 2017 m. – prekybos tinklas prisijungė ir prie pagalbos maltiečių globojamiems seneliams. Pernai „Maximos“ organizacijai perduotos paramos vertė siekė 43 tūkst. eurų.

„Skaudu, kad visą gyvenimą sąžiningai dirbę, sulaukę garbaus amžiaus mūsų šalies pensininkai tampa priklausomi nuo aplinkinių gerumo. Vertiname ir dėkojame verslui, kuris prisideda prie paramos mūsų projektams. Mums svarbu, kad seneliams ne tik šventės būtų sotesnes, bet ir maitinimą jie galėtų gauti visus metus“, – mintimis dalijasi „Maltos ordino pagalbos tarnybos“ programų direktorė Rasa Stukienė.

Maltiečiai 40 Lietuvos miestų globoja daugiau nei 2,5 tūkst. senolių. Tai skurstantys, mažesnę ar vidutinę pensiją, kuri yra tokio pat dydžio kaip pernai nustatyta skurdo rizikos riba, gaunantys vieniši senjorai. Maltiečiai vieniems globojamiems senoliams veža paruoštą maistą, kitiems – padeda maisto produktais, higienos ar medicinos prekėmis, dėmesiu, pagalba buityje ar tiesiog nuoširdžiu pokalbiu.

Šių metų akcijos tikslas – surinkti 260 tūkst. eurų, kurie užtikrins, kad senoliai oriai gyvens visus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Nesuprantu tokio dalyko kaip tu gali ateiti ir kazka valgyti mors tai ne tavo tave isvadins asilu jei paragausi jad ne tavo juk zmones susireiksmine yra

...

... portretas
JŪS ir turtingi, JŪS ir padėkit! Bet juk ta Max-Ima apie 'viską galvoja', nori ir piarintis MŪSŲ sąskaita!

greičiau užsilenks

greičiau užsilenks portretas
Šalus bus gražesnė ir nereiks pensijų mokėt. Šitiek bus sutaupyta:):)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių