- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
-
Masinis „Kalnapilio“ skonio tyrimas įsibėgėja – vyks ir Kauno gimtadienio šventėje
Balandžio pradžioje pradėtas ir didžiuosius šalies miestus aplankęs masinis „Kalnapilio“ inicijuotas nealkoholinio alaus skonio tyrimas sėkmingai tęsiasi. Gegužės 17-19 dienomis prisidėti prie geriausio nealkoholinio alaus skonio rinkimo bus galima ir Kauno miesto gimtadienio šventės metu. Speciali „Kalnapilio“ skonio tyrimo palapinė šventės dalyvių lauks Santakos parke prie Kauno pilies.
Aklo skonio tyrimas – tai objektyvi degustacija be išankstinių nuostatų
Geriausio nealkoholinio alaus skonio rinkimuose žmonės testuoja trijų Lietuvoje parduodamų rūšių alų – jį dalyviai vertina nežinodami prekės ženklo, todėl sprendimo neveikia jokios išankstinės nuostatos. Dėl šios priežasties toks tyrimo būdas laikomas vienu objektyviausių.
Visos trys degustuojamos nealkoholinio alaus rūšys iki degustacijos laikomos vienodomis sąlygomis – toje pačioje temperatūroje ir tokioje pačioje pakuotėje.
Paragavę trijų rūšių nealkoholinio alaus, tyrimo dalyviai įvertina kiekvieno skonį, planšetiniame kompiuteryje pažymėdami jiems skaniausią. Tyrimui įsibėgėjant tendencijos nesikeičia – „Kalnapilio“ nealkoholinis alus ir toliau užtikrintai pirmauja. Iš viso jį pasirinko 46 proc. tyrimo dalyvių. Antroje vietoje likusį gėrimą rinkosi 39 proc., trečioje – 15 proc. dalyvių.
Vyriausiasis „Kalnapilio“ aludaris Ričardas Barakūnas teigia, kad tyrimo idėja labai patinka jame dalyvaujantiems žmonėms: „Didžiausią smalsumą kursto nežinojimas, kas yra kas. Daugiausiai emocijų tyrimo dalyviai parodo, kai yra atskleidžiama, kuris nealkoholinis alus buvo „Kalnapilio“.
Pasak R. Barakūno, susiruošusiems dalyvauti tyrime verta atlikti nedidelius namų darbus – susipažinti su pagrindinėmis degustavimo taisyklėmis. Jos yra vos kelios ir tikrai nesudėtingos. Išmokus jas vertinimo procesas bus dar smagesnis.
1. Pirmas žingsnis – tinkamai įpilti į taurę
Degustuodami nealkoholinį alų, neturėtume jo gerti iš butelio ar skardinės. Pirmas žingsnis – tinkamai įpilti į taurę, idealiu atveju – į tulpės formos alaus taurę. Jei gėrimas prisodrintas angliarūgštės, alų pilame į paverstą taurę. Jei angliarūgštės gėrime yra mažiau, jį pilame į tiesiai pastatytą taurę, taip leisdami alui stipriau putoti.
2. Antras žingsnis – uostyti trumpais įkvėpimais
Ką tik iš butelio į taurę įpilto nealkoholinio alaus kvapas skirsis nuo to paties gėrimo kvapo po kelių minučių. Supylę į taurę, turėtume įvertinti jo pirminį kvapą drąsiai kyštelėję nosį į taurę. Kvapo
molekules uoslė geriausiai pagaus tada, kai nealkoholinį alų uostysime dviem trumpais, staigiais įkvėpimais, po kurių ateina eilė giliam įkvėpimui.
3. Trečias žingsnis – spalva, skaidrumas ir puta
Susipažinę su degustuojamo gėrimo kvapu, toliau apžiūrime nealkoholinio alaus išvaizdą, pakėlę taurę prieš šviesą – jo spalvą, skaidrumą ir putą.
4. Ketvirtas žingsnis – gurkštelėti
Iš įpročio visus gėrimus pradedame ragauti gurkštelėję, tačiau tikrajam nealkoholinio alaus skoniui pajusti šį žingsnį turėtume palikti paskutiniam etapui. Nealkoholinis alus turi įvairių poskonių, kuriuos „jaučiame“ skirtingose vietose esančiais skonio receptoriais, todėl degustuojant jis visuomet turėtų būti nuryjamas.
Autentiškas gamybos procesas išsaugo geriausią skonį
„Kalnapilio“ nealkoholinio alaus gamybos būdas niekuo nesiskiria nuo įprasto alkoholinio alaus, naudojamos visos tradicinės sudedamosios dalys. Tai leidžia mėgautis autentišku skoniu. Dar vienas gamyboje naudojamas svarbus elementas – ypatingos mielės, atgabentos iš Vokietijos mielių banko. Priešingai nei įprasto alaus gamyboje, jos neišskiria jokio alkoholio. Tai reiškia, kad nealkoholinis alus gali būti supilstomas tiesiai į butelius be jokių papildomų alkoholio šalinimo etapų.
„Kalnapilio“ nealkoholinio alaus pardavimas 2018-aisiais, palyginti su 2017 m., augo net pustrečio karto, šiemet augimas dar spartesnis. Reaguojant į pasaulines tendencijas ir aktyvų gyvenimo būdą vertinančių vartotojų poreikius, šiemet pristatytas naujas nealkoholinio „Lite“ alaus kokteilio skonis – citrinų ir žaliųjų citrinų.
Analogų neturintis ir visoje Lietuvoje vykstantis aklas skonio tyrimas apims tūkstančių žmonių nuomonę. Norinčius išsakyti savo nuomonę akloje degustacijoje kviečiame atvykti į tyrimo vietas nurodytuose prekybos centruose: www.kalnapilisnealkoholinis.lt.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
V. Matijošaitis: užtruko, bet duotas žodis – ištesėtas26
Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis džiaugiasi, kad „Vičiūnų grupės“ pasitraukimo iš Rusijos rinkos istorijoje pagaliau padėtas taškas. Kelis pastaruosius metus kritikos dėl įmonės veikimo Kaliningrade susilauk...
-
„Amber Grid“ vadovas: GIPL detalių keitimas gali užtrukti mažiausiai metus2
Rinkos reguliuotojui įpareigojus dujų perdavimo sistemos operatorę „Amber Grid“ pakeisti įtarimų sukėlusias galimai rusiškas jungiamąsias detales, sumontuotas Lietuvos ir Lenkijos magistraliniame dujotiekyje (GIPL), pasak bendrovės v...
-
D. Matijošaitis apie „Vičiūnų“ pasitraukimą iš Rusijos: akivaizdu, kad žaidėme ne savo žaidimą27
Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies valdoma žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupė“ oficialiai patvirtino pardavusi Rusijos Kaliningrado srityje veikiantį fabriką ir dar 7-iose valstybėse ...
-
G. Nausėda apie parduotą „Vičiūnų grupės“ verslą Rusijoje: geriau vėliau negu niekada14
Kauno mero Visvaldo Matijošaičio iš dalies valdomai žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupei“ po dvejus metus trukusio proceso pardavus verslą Rusijoje, prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog jis par...
-
VERT įpareigojo „Amber Grid“ pakeisti GIPL detales su rusiškomis žymėmis5
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) įpareigojo dujų perdavimo sistemos operatorę „Amber Grid“ pakeisti įtarimų sukėlusias Lietuvos ir Lenkijos magistralinio dujotiekio (GIPL) galimai rusiškas jungiamąsias detales. ...
-
„Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą5
Naftos importo ir perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ teigia atlyginusi aplinkosaugininkų nustatytą 146,4 tūkst. eurų žalą, kai vasario pradžioje Baltijos jūroje ties Būtingės naftos terminalu išsiliejo beveik 2 tonų naftos. ...
-
Lietuvoje startuoja Graikijos „Aegean Airlines“ – dukart per savaitę skraidins į Atėnus1
Lietuvoje startuoja nacionalinė Graikijos oro vežėja „Aegean Airlines“ – du kartus per savaitę ji tiesiogiai skraidins iš Vilniaus į Atėnus. Tikimasi, kad keliautojai per Atėnus galės pasiekti daugiau pasaulio šalių jun...
-
„Vičiūnų grupė“ pardavė gamyklą Kaliningrade61
Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdoma žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupė“ Rusijos valdymo grupei „Gruppa Okean“ pardavė visą verslą Rusijoje &nda...
-
„Maxima“ kviečia dirbti: apmokome, suteikiamas transportas, apgyvendinimas bei nemokamas maitinimas9
Šalia Lentvario netrukus pradės veikti naujas „Maxima LT“ logistikos centras. Jo vadovas Modestas Virvilas jau renka savo komandą – jo kolegomis gali tapti ir patirties logistikoje neturintys kandidatai. ...
-
Svarbiausi faktai apie Lietuvoje gamyklą planuojančią statyti „Rheinmetall“3
Vokietijos gynybos pramonės milžinei „Rheinmetall“ planuojant Lietuvoje statyti 155 mm artilerijos amunicijos gamyklą, BNS pateikia pagrindinius faktus apie dar 19-ojo amžiaus pabaigoje įkurtą Vokietijos koncerną, kuris taptų vienu didžiau...