Pereiti į pagrindinį turinį

„Maxima“ klientams siūlo įprastus plastikinius maišelius keisti į ekologiškus

2014-07-15 08:42
DMN inf.
DMN nuotr.

„Maxima“, siekdama padėti savo klientams tausoti supančią aplinką ir nuosekliai mažinti plastikinių maišelių naudojimą, pirmoji iš prekybos tinklų šalyje pasiūlė alternatyvą – naujus, ekologiškus ir visiškai suyrančius maišelius pirkiniams, pagamintus iš kukurūzų krakmolo. Didžiosiose tinklo parduotuvėse pasiūlius šiuos maišelius įsigyti už patrauklią kainą per kelis mėnesius jų pardavimai išaugo daugiau nei 3,5 karto. Netrukus šie maišeliai pasirodys ir visose šalies „Maxima“ parduotuvėse.

„Pastaraisiais metais visuomenė vis didesnį dėmesį skiria aplinkosaugai. Siekdami savo klientams padėti rūpintis aplinka ir ieškodami galimybių, kaip sumažinti įprastų plastikinių maišelių naudojimą, nusprendėme pasiūlyti jiems įsigyti ekologiškus, visiškai suyrančius ir jokios žalos gamtai nedarančius maišelius už išties patrauklią kainą. Sprendimas pasiteisino, šių maišelių paklausa viršijo lūkesčius. Tai leidžia mums pagrįstai tikėti, kad ilgainiui gamtai draugiški maišeliai pirkiniams visiškai pakeis įprastus plastikinius“, – sako „Maxima LT“, UAB Generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Naujieji ekologiški maišeliai pirkiniams iš pradžių pasiūlyti didžiųjų „Maxima“ parduotuvių klientams. Patrauklaus dizaino ekologiški maišeliai pirkiniams yra 2 rūšių: didesni, kurie kainuoja 1,19 lito, ir įprasti, kurių kaina – 0,69 lito. Maišelius pasiūlius pirkėjams už patrauklią kainą, jų paklausa, palyginus su jau anksčiau prekyboje jau buvusiais ekologiškais, tačiau brangesniais, maišeliais, išaugo daugiau nei 3,5 karto.

Pirmieji šiuos maišelius išbandę pirkėjai teigiamai atsiliepė ir šių maišelių savybes: bioplastiko pagrindu pagaminti maišeliai patvarūs, tad tinka ir daugkartiniam naudojimui, o nusidėvėję tinkamai kompostuojant visiškai suyra greičiau nei per dvejus metus, nepadarydami jokios žalos gamtai. Šiais maišeliais, kaip alternatyva įprastiniams plastikiniams maišeliams, netrukus bus pradėta prekiauti ir visose Lietuvos „Maxima“ parduotuvėse.

Didėjant ekologiškų maišelių pirkiniams paklausai, plastikinių maišelių nuperkama ir sunaudojama mažiau. Per praėjusius metus jų pardavimai sumenko keliais procentais ir toliau nuosekliai mažėja. Plastikiniai pirkinių maišeliai sėkmingai keičiami ir į medžiaginius daugkartinio naudojimo maišelius, kurių „Maxima“ prekybos tinkle siūloma per 20 skirtingų rūšių. Tokių patvarių ir spalvingų maišelių kainos svyruoja nuo 2,99 iki 6,99 litų. Ypač juos pamėgęs jaunimas, jaunos šeimos, kuriems toks daugkartinio naudojimo maišelis atrodo patogus, madingas, tuo pačiu ir padeda tausoti aplinką.

Bioplastiko pagrindu pagamintą ekologišką pirkinių maišelį „Išvien su gamta“, kurio pagrindą sudaro kukurūzų krakmolas, „Maxima“ pirmoji ir vienintelė savo klientams pasiūlė prieš penkerius metus. Nors šie maišeliai buvo gerokai brangesni už įprastinius plastikinius, jų pardavimai didėjo, nors ir ne taip sparčiai kaip tikėtasi. Tad šįkart klientams nuspręsta pasiūlyti ekologiškus ir visiškai suyrančius maišelius pirkiniams, pagamintus iš kukurūzų krakmolo, tačiau už gerokai patrauklesnę kainą.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 230 „Maxima“ parduotuvių. Kasdien jose apsilanko apie 550 tūkstančių klientų. 2009 metais mažmeninės prekybos tinklui „Maxima“ buvo suteikti tarptautiniai kokybės valdymo (ISO 9001) ir aplinkosaugos (ISO 14001) sertifikatai, liudijantys, jog bendrovė veikla atitinka visame pasaulyje pripažįstamus kokybės ir aplinkos apsaugos vadybos sistemų standartus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų