Pereiti į pagrindinį turinį

„Maxima LT“ grynasis pelnas 2013 metais augo kiek mažiau nei dešimtadaliu

2014-05-23 10:37
K. Vanago/BFL nuotr.

Praėjusiais metais „Maxima LT“, UAB grynasis pelnas, lyginant su 2012 metais, augo kiek mažiau nei dešimtadaliu ir siekė 171 mln. litų. Tai sudarė 3,40 proc. nuo įmonės gautų pajamų, kurios 2013 m. siekė 5,04 mlrd. litų, skaičiuojant  be PVM.

Kiek didesnį įmonės pelningumą pernai sąlygojo parduotuvių tinklo plėtra, ilgalaikės investicijos į konkurencingumo užtikrinimą bei pamažu gerėjanti ekonominė situacija šalyje.

„Praėjusiais metais įmonės gautos pajamos iš pagrindinės veiklos šiek tiek augo, tačiau šis augimas nebuvo ženklus. Tad kiek didesnį įmonės pelningumą lėmė tinklo plėtra, taip pat nuoseklios įmonės investicijos į vartotojų poreikius atitinkančio šviežių ir kokybiškų maisto produktų asortimento parduotuvėse užtikrinimą, žemą kasdienių produktų kainą, apsipirkimo patogumą. Akivaizdu, kad klientai tai pastebi ir vertina, tad tai, į ką investuojame pastaruosius kelerius metus, jau ima duoti grąžą“, – sako „Maxima LT“ Generalinis direktorius Arūnas Zimnickas. Pasak jo, augančios įmonės pajamos, o kartu ir pelningumas, taip pat rodo ir šalyje pamažu gerėjančias vartotojų nuotaikas.

Kaip ir ankstesniais metais, uždirbtą pelną įmonė ketina investuoti į tinklo plėtrą, naujų darbo vietų kūrimą, esamų parduotuvių atnaujinimą, pritaikant jas prie besikeičiančių pirkėjų poreikių. Nemaža dalis investicijų bus skirta ir prekių tiekimo grandinės efektyvinimui, trumpinant produktų kelią nuo gamintojo iki vartotojo, griežtai kontroliuojant produktų kokybę bei šviežumą visuose jų tiekimo etapuose ir taip užtikrinant, kad parduotuvių lentynose pirkėjai kasdien rastų tik šviežius ir kokybiškus produktus, platų jų pasirinkimą.

Iki šių metų pabaigos „Maxima LT“ planuoja atidaryti 5 naujas parduotuves ir sukurti daugiau nei 400 naujų darbo vietų. Dar 6 parduotuves – atnaujinti. Šiuo metu Lietuvoje veikia 230 „Maxima“ parduotuvių, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų