Medienos klasteris Mažeikiuose sukurs beveik 2 tūkt. darbo vietų

  • Teksto dydis:

Mažeikiuose planuojamas kurti medienos klasteris, kuriame ir aplink jį galėtų atsirasti per 1700 darbo vietų, taps realybe per artimiausius trejus metus, jei bus pradėtas dar šiemet. Tačiau ar jis apskritai bus sukurtas, priklausys ir nuo Seimo, svarstysiančio Miškų įstatymo pataisas.

Seimo narys Kęstutis Bartkevičius "Lietuvos žinioms" sakė, kad projektas, kurio vertė 250-300 mln. eurų, kol kas nejuda iš vietos, nes klasterio kūrėjai laukia, kuo baigsis netrukus Seime prasidėsiantis Miškų įstatymo pataisų svarstymas. Jau ne pirmą kartą siūloma nustatyti, kad Lietuvos miškų mediena pirmiausia būtų aprūpinama vietinė medienos ir apdirbimo pramonė, o likusi dalis žaliavos - eksportuojama.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos ir asociacijos "Lietuvos mediena" vadovų ketinimų protokolas dėl medienos klasterio kūrimo buvo pasirašytas praėjusių metų lapkritį. Numatoma, kad medienos ir baldų gamybos klasteris generuos per 300 mln. eurų eksporto ir bent 7 mln. eurų papildomų valstybės biudžeto pajamų per metus.

Didžiausi projekto investuotojai Vakarų medienos grupė ir koncernas SBA norėtų Mažeikiuose įsteigti gamybos kompleksą, primenantį tų pačių partnerių įkurtą baldų pramonės kompleksą Mogiliave (Baltarusija), kur darbo jau turi apie 1000 vietos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių