Vairuotojo elgesys sukėlė šoką: riebiai keikėsi ir iš rankų nepaleido telefono

„Per šią kelionę mane ištiko lengvas šokas“, – sako su keturmečiu vaiku autobusu iš Rygos į Šiaulius važiavusi Irmina Bražaitė-Jarušienė. Anot moters, autobusų nuomos ir keleivių pervežimo kompanijos „Ollex“ vairuotojas ir pilant smarkiam lietui žvilgsnį kreipė ne į kelią, o į savo mobilujį telefoną. Net ir sudrausmintas, jis toliau tvarkė reikalus.

Moteris kelias kelionės akimirkas įamžino mobiliuoju telefonu. Vaizdo įraše matyti, kad vairuotojas, padėjęs alkūnes ant vairo, žiūri į telefono ekraną, vėliau į rankas pasiima ir segtuvą.

„Įspėjus patį vairuotoją, ar ne per drąsiai čia jis elgiasi, jis atšovė: „Gyvenimas priverčia“. Ir toliau apie 10 sekundžių pildė dokumentus“, – liepos 16 dieną vykusią nesaugią kelionę prisimena I. Bražaitė-Jarušienė. 

Portalui pašnekovė pasakojo, kad vairuotojo elgesys dar neprasidėjus kelionei privertė iš nuostabos šnibždėtis būsimus keleivius. Vairuotojas, anot  moters, įžeidinėjo, keikė keleivius, mėtė lagaminus, laidė tik jam vieninteliam šypseną kėlusius ir keleivius trikdančius juokelius.

Moteris neslėpė, kad keleivių susirinko nemažas būrys, o vairuotojas vos spėjo suktis. „Kai keleiviai gražiai paklausė, ar juos priims į autobusą, jo atsakymas buvo toks: „Kiek čia b*** jūsų priviso!“. Išgėrusius vyrus sumaištyje besisukantis vairuotojas aprėkė: „Lendat kaip tarakonai iš visų pusių“, – pasakoja Suomijoje gyvenanti lietuvė, kuri šios įmonės paslaugomis karts nuo karto naudojosi dešimt metų.

„Kelionių metu visuomet matydavosi, kad vairuotojai jaučia stresą. Kai kurie kirsdavo ištisines linijas, lenkdavo kitas transporto priemones, kai ir priešinga kryptimi važiuojantys automobiliai lenkdavo. Gaila jų, kad darbdaviai juos spaudžia, tačiau atleisti tokio neatsakingumo, kai stipriai lyja, o vairuotojas dar ir darbo reikalus tvarkosi, negalima“, – teigia moteris, pati automobilį vairuojanti apie 15 metų. 

Moteris iš kito tos pačios kompanijos vairuotojo sužinojo, kad šis emocijų nevaldantis vyras jau ne kartą gavo įspėjimus. Tiesa, neseniai su tuo pačiu vairuotoju važiavęs jos pažįstamas žmogus teigė, kad tąkart vairuotojo elgesys jam neužkliuvo.

I. Bražaitė-Jarušienė dėl šio įvykio kreipėsi į pačią bendrovę. „Sakė, kad vairuotojas gaus įspėjimą. Ir vėl tik įspėjimas, kol vieną kartą jis prisivažinės? Kai klausiau, ar man kreiptis į policiją, jie atsakė, kad daryčiau, ką noriu. Kai valdžia nereaguoja į skundus, tai ir nusprendžiau viešai pasidalinti vaizdo įrašu“, – sako pašnekovė.

Jos patalpintas vaizdo įrašas vien jos paskyroje sulaukė bemaž 700 komentarų ir 1,5 tūkst. pasidalijimų. Vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 100 tūkst. kartų. Daugelis internautų taip pat skundėsi autobusų nuomos ir keleivių pervežimo kompanijos „Ollex“ vairuotojų bendravimu ar neatsakingu vairavimu.

Vairuotoją nušalino, policija įvykį tiria

Autobusų nuomos ir keleivių pervežimo kompanijos „Ollex“ atstovai trečiadienį pranešė, kad atlikus išsamų tyrimą įmonės viduje, buvo nuspręsta vairuotoją nušalinti nuo darbo su reguliariais maršrutais. Bendrovė dėkojo keleivei už pilietiškumą ir skatino visus keliautojus, pastebėjusius netinkamą elgesį, juos informuoti.

Policijos departamento atstovai portalui teigė, kad apie šį įvykį policijai buvo pranešta. Pareigūnai tiria šį atvejį.

Primename, kad vairuotojui, kuris naudojasi telefonu be laisvų rankų įrangos, gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėsk 2

Sėsk 2 portretas
pagarba pilietiškai moteriškei

Siaulietei

Siaulietei portretas
Tau viskas gerai (prastitute) ?? Tu galva issitrink, ji taigi jauna mama su vaiku, kuri tik paviesino, nes valdziai dzin ir informuoja kitus keleivius! Man geda uz savus lietuvius, kad taip dergiasi cia ateje. Kazi jei snukutis matytusi cia komentatoriai irgi butume tokie drasus reiksti savo nuomone?? Straipsnis Fb pries savaite tik pasirode, o zurnalistai irgi kazka turi rasyti, tai raso ir gerai, Gal kiti vaituorojai (ne apie gerus) dabar galvos kaip vezti keleivius!

Tuberkuliozė

Tuberkuliozė portretas
Šiaip jeigu buvo pavojus keleivių sveikatai ir gyvybei, jie būtų paprašę sustoti ir išlipę. Bet kažkodėl to niekas nepadarė. Taip, kad gal nemyžam į batus?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių