Naujas projektas „Senamiesčio link by CITUS“ – didelė vertė nedidelėje pakuotėje

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Panevėžio gatvėje, šalia visų laukiamo būsimojo geležinkelio stoties konversijos projekto „Vilnius Connect“, kyla naujas projektas „Senamiesčio link by CITUS“. Šiame nedideliame, tačiau jaukiame projekte, siūlančiame daug pridėtinės vertės, jau galima įsigyti vieną iš 45 vidutinės klasės butų ir keturių erdvių verslui. Kūrybiškų NT projektų plėtros ir vietokūros kompanija „Citus“ kviečia vilniečius nuo stogo terasos grožėtis sostinės senamiesčio panorama.

Projektą sudarys vienas pastatas su 24 vietų požemine automobilių stovėjimo aikštele. Jis atitiks aukščiausią A++ energinio efektyvumo standartą, pasižymės solidžia, tačiau nuosaikia „2bricks“ architektų komandos sukurta architektūra ir išskirtiniais skalūno bei metalo fasadais. Projektas bus įgyvendintas vienu etapu, tad naujakuriams nereikės gyventi statybų apsuptyje. Darbai, prižiūrimi grupės įmonės „Citus Construction“, jau prasidėjo, o juos visiškai užbaigti planuojama 2026 m. I ketvirtį.

Į projektą investuoja uždarojo tipo fondas „Demus Development I“, o bendra investicijų suma siekia beveik 5,5 mln. eurų.

„Labai tikime šia lokacija ir rajonu, todėl čia – jau antrasis „Citus“ projektas. „Tyzenhauz by CITUS“ taip pat turėtų startuoti kitų metų pirmoje pusėje. Naujininkai vertinami kaip vienas Vilniaus ateities pokyčio centrų. Nuo planuojamų skverų ir gatvių renovacijos iki būsimos poilsio ir laisvalaikio infrastruktūros plėtros bei gigantiško „Vilnius Connect“ projekto – šie pokyčiai atneš daug gyvybės, galimybių, o turto vertė, „Citus“ analitikų skaičiavimu, per septynerius ateinančius metus augs iki 46 proc. Jau šiandien rajonas keičiasi: tiesiamos naujos gatvės, gerinama susisiekimo ir saugumo infrastruktūra, kuriamos kokybiškos viešosios erdvės, plečiasi ir kuriasi nauji gyvenamieji kvartalai, auga prekybos ir paslaugų miestelis greta oro uosto. Pagreitis tik didės, o su juo – ir galimybės turiningai kasdienai“, – sakė „Citus“ direktorius Mantas Galdikas.

Mantas Galdikas. „Citus“ nuotr.

Jis akcentuoja didelius miesto savivaldybės užmojus: ne tik stoties rajono konversiją su planuojamomis viešosiomis erdvėmis kitapus geležinkelio, bet ir planuojamą Šviesos skverą Pelesos bei Liepkalnio gatvių sankryžoje, Naujininkų bendruomenės skverą šalia Tūkstantmečio gatvės, numatytas ekstremalaus sporto ir ledo arenas, papildysiančias Liepkalnio sporto ir laisvalaikio centrą. Iš aplinkinių stoties lokacijų išsikels dalis valstybės valdomų įstaigų ir institucijų, todėl čia atsiras daugiau erdvių plėtrai: pavyzdžiui, jau iškelti Vilniaus 1-ieji pataisos namai, kurių teritorijoje kyla Norvegijos fondų lėšomis statomas pareigūnų mokymo centras, turėtų išsikelti ir Naujininkų pabėgėlių centras, esantis labai gražioje vietoje – ant kalno. Planuojama ir nemažai privačių investicijų: gyvenamųjų kvartalų, verslo centrų, teniso arena ir kita. Visa tai ir didins rajono patrauklumą, kels turto vertę jame.

„Senamiesčio link by CITUS“ gyventojų bendruomenę sudarys vos 45 butų kaimynai. Tai vienas mažiausių kompanijos projektų pastaruoju metu, tačiau ir vienas jaukiausių. Butų pasiūla bus įvairaus, funkcionalaus suplanavimo: daugiau nei pusę sudarys kompaktiški 1,5–2 kambarių, 29–43 kv. m ploto butai, likusią dalį – 3 kambarių, 47–61 kv. m ploto butai ir vienintelis didžiausias, 4 kambarių, 71 kv. m ploto butas. Butų kainos prasidės nuo 3 080 Eur/kv. m, o juos rezervuoti galima jau dabar.

Projekto vieta yra prie būsimos ramaus eismo Panevėžio gatvės; kitos gretimos gatvės taip pat nedidelės ir neintensyvios, aplink gausu žalumos ir medžių. Nepaisant seno rajono stereotipų, Naujininkai sparčiai keičiasi: saugumo situacija čia reikšmingai gerėja. Saugumo jausmą didins aptverta, apšviesta „Senamiesčio link by CITUS“ teritorija ir pastato fasado apšvietimo sprendimai, uždaras suplanavimas, kuriame kiemą ir įėjimus į namus dengs pastato perimetras bei kalno šlaitas, taip pat gyvas pirmas aukštas su komercinėmis erdvėmis, suteiksiantis kasdien reikalingas paslaugas ar prekes.

„Projektą orientuojame į veiklius ir lankstumo iš gyvenimo aplinkybių reikalaujančius miesto žmones, kurie visada nori turėti pasirinkimą. Galvodami apie aktyvų gyvenimo būdą, ieškojome projektui vietos, kuri idealiai atitiktų „15 minučių miesto“ koncepciją, galvojome apie gyventojų judėjimo patogumą, todėl projekte parkavimo vietų skaičių papildys ne tik dviračių saugyklos, bet ir aplink esanti transporto dalijimosi infrastruktūra. Butus planavome taip, kad juose būtų dedikuota darbo erdvė; bendruomenės erdves taip pat planavome atitinkamai, todėl gyventojai ras įveiklintą stogo terasą su darbo ir poilsio zona, žiūronais grožėtis Senamiesčiu ir net sporto salę su įranga. Tai bus patrauklu mišrų darbo biure ir namuose režimą mėgstantiems vilniečiams“, – „Senamiesčio link by CITUS“ privalumus vardijo M. Galdikas.

Didžiausias vietos teikiamas privalumas „Senamiesčio link by CITUS“ gyventojams – nedidelis atstumas iki Senamiesčio bei Naujamiesčio: į abu galima patekti per 15 minučių pėsčiomis. Per tiek pat laiko dviračiu galima pasiekti miesto centrą ar Konstitucijos prospektą.

Taip pat šalia bus ir Vilniaus didžiausias transporto mazgas: oro uostas, geležinkelio bei autobusų stotys, Vakarinis aplinkkelis. Aplink gerai išvystytas viešojo transporto, dviračių takų tinklas ir lengvai prieinamos visų rūšių transporto dalijimosi paslaugos. Todėl iš namų per 15 minučių pėsčiomis, dviračiu, paspirtuku ar visuomeniniu transportu galima pasiekti bet kurią kasdien reikalingą vietą: skirtingas parduotuves, grožio, medicinos, švietimo ar kitų paslaugų, poilsio, laisvalaikio ar pramogų vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių