Naujiena: „Tiketa“ pristato platformą, kuri leis renginius stebėti internetu

  • Teksto dydis:

Bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“ verčia naują puslapį Lietuvos pramogų rinkoje ir pirmoji šalyje pristato internetu transliuojamų renginių paslaugą „Online renginiai“. Ši paslauga visuomenei pasiūlys galimybę bet kuriuo laiku ir iš bet kurios pasaulio vietos legaliai mėgautis kokybišku pramoginiu turiniu, o renginių organizatoriams leis uždirbti iš savo koncertų, spektaklių ar kitų renginių įrašų transliacijų.

„Apie renginių įrašų transliacijos internetu paslaugą galvojome jau kurį laiką ir tam ruošėme savo IT sistemą. Manau, kad renginių transliacijos internetu jau artimiausiu metu užims nemenką rinkos dalį, tačiau koronavirusas mūsų darbus tikrai gerokai paspartino. Šiuo metu siūlome renginių įrašų transliacijų galimybę, tačiau jau testuojame ir renginių tiesiogines transliacijas“, – planus atskleidžia bendrovės „Tiketa“ generalinis direktorius Andrius Žiauberis.

Paslauga „Online renginiai“ startuoja šiandien. Žiūrovai šiuo metu gali rinktis iš trijų renginių: Vlado Bagdono jubiliejinio koncerto, „Bardai LT“ dešimtmečio koncerto ir trupės „Teatronas“ spektaklio „Kandidas arba optimizmo mirtis“. Tiesa, trys renginiai – tik pradžia, renginių tinklelis bus nuolat pildomas įvairiais renginiais, dėl kurių įrašų transliavimo šiuo metu derinamos paskutinės sąlygos.

„Šiuo metu dėl galimybės rodyti renginių įrašus kalbamės su keliomis dešimtis organizatorių, todėl, manau, jau artimiausiu metu mūsų „Online renginių“ tinklelis stipriai praturtės, – sako A. Žiauberis. – Kol kas sunku prognozuoti, kaip į šią paslaugą reaguos žiūrovai, tačiau nuoširdžiai tikiu kokybiškų renginių įrašų transliacijų internetu ateitimi. Juolab, kad ir visuomenė jau yra gana sąmoninga, prie internetinių transliacijų mus stipriai pripratins ir šiuo metu visame pasaulyje dėl koronaviruso susidariusi nepaprasta padėtis. Renginių organizatorių susidomėjimas paslauga „Online renginiai“ taip pat didžiulis.“

Optimistiškai į naujas galimybes žvelgia ir „Bardai LT“ direktorius Vitalijus Černel: „Šis laikotarpis mums nelengvas, tačiau jis išstūmė mus iš komforto zonos ir privertė ieškoti šio to daugiau nei tik galimybių išgyventi. Jau kurį laiką stebime, kaip internetas daugeliui tapo visu pasauliu, todėl ir mes, renginių organizatoriai, turime ten būti. Ne tik dabar, kai mūsų veikla dėl koronaviruso grėsmės yra apribota, bet ir gyvenimui grįžus į įprastas vėžes. Renginio įrašas neatstos gyvo pasirodymo, tačiau šiuo metu tai bene vienintelis būdas mums neprarasti ryšio su klausytojais. Dėl to nuoširdžiai džiaugiuosi „Tiketa“, kuri net ir sunkiu metu, kai atrodo nėra išeities, rado ir pasiūlė sprendimą, kaip mums išgyventi, o žiūrovams prasiblaškyti“.

Tam, kad žiūrovai galėtų pasinaudoti „Tiketa“ paslauga „Online renginiai“, tereikia turėti savo paskyrą „Tiketa“ svetainėje, bet kokį prie interneto prijungtą įrenginį (kompiuterį, planšetę, išmanųjį telefoną) ir įsigyti bilietą. Žiūrovas, įsigijęs bilietą, gauna nuorodą į pasirinkto renginio įrašo transliaciją. Nuoroda išliks aktyvi 48 val.

„Tiketa“ yra pirmoji bilietų platinimo bendrovė šalyje visuomenei pristatanti renginių įrašų transliacijų internetu paslaugą. „Tiketa“ pirmoji šalyje pristatė ir daugiau technologinių naujovių, pavyzdžiui, mobilią programėlę, elektroninį bilietą, taip pat pirmoji iš bilietų platintojų dalyvavo „Knygų mugėje“, Kaziuko mugėje ir kt. Bendrovei „Tiketa“ priklauso Lietuvos teatrus ir klasikos renginius vienijantis gidas Teatrai.lt bei bilietų į renginius išpardavimo tinklapis Pramogaukit.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių